mandag 17. januar 2011

Fossekall

Denne helga ble det ikke mye tid til foto. Været var grått, trist og temperaturen var over på den røde delen av skalaen. Blir ikke bra vinterbilder fra en fotograf som ikke fryser. Godt vi hadde fotomessa på Lillestrøm.  Om det ikke ble brukt mye tid på foto, fikk jeg litt tid til å sjekke ut en ny plass for fossekall. Tror det kan bli bra resultat når bare lyset blir bedre.








Kommende helg setter jeg kursen mot Sri Lanka. Det skal bli en ny opplevelse for meg, men bilder fra turen kommer ikke før et stykke ut i februar. Da håper jeg at det skal bli noen leoparder på brikka.

søndag 9. januar 2011

Sangsvaner

Nå har sola snudd og et nytt bloggår har begynt.  Dette året har jeg som ambisjon å holde samme aktivitetsnivå som i 2010. Planer eller prosjekter mangler ikke, men muligens tid til å sette alt en har lyst til ut i livet.

Etter mange dager med kaldt vær og masse snø, måtte jeg komme meg ut for å få noen vinterbilder før mildværet kom. Jeg dro tidlig og kom meg opp i Begnadalen før det var fotolys. Temperaturen var det ingen ting å si på -17. Yr hadde spådd sol på morgenen og til litt ut på dagen før varmfronten skulle komme inn. Håpet var å få noen flere bilder av svaner i frostrøyk.



(Jeg  har ikke vært fornøyd med bildet under så jobbet litt med raw fila og fått ett uttrykk som jeg liker bedre. Hva synes dere som er innom bloggen? )



Jeg hadde glemt brødposen hjemme, så jeg kjøpte noen brød på en bensinstasjon for å forsøke å lokke til meg noen svaner / ender. Frykten for folk var  større enn sulten hos fuglene der i dalen. De er nok ikke vant med å bli matet slik fuglene rundt Oslo er. Der i dalen er  Mikkel en hyppigeret gjest langs elvebredden. Han forsvant forresten ut av noen busker da jeg kom ned til elva.

Det ble ikke de bildene jeg hadde håpet på, men noen ble det ut av turen.







Etter noen timer med dårlig fotolys og svaner som ikke ville ha ferskt 5-korn brød, var det bare å sette seg i bilen og kjøre hjem igjen. Synes imidlertid at lanskapet var så pent at det var verdt å stoppe noen ganger  og forevige inntrykket. Det er tross alt ikke ofte en ser dalen slik.



Da jeg satte nesa hjemover kom mildværet, temperaturen steg til +2 og det kom også ganske kraftig vind, så det tar nok ikke lang tid før det hvite i landskapet er forandret.