søndag 14. august 2011

Sommerferie.

Det er ikke bare mine planer for fotografering som går litt på skeive, men også mange av de tingene jeg hadde planer om å gjøre i sommer ble ikke innfridd. Først kansellerte vi en tur inn i Svartdalen, i Jotunheimen,  for det var regn og atter regn og snø på toppene.
Fisketuren til Verdal gikk som planlagt, men mye fisk ble det ikke. Kun nok til et måltid. Det lille vi fikk, fikk vi på flueoter.  Kan vel ikke forvente noe annet når det er vindstille, sol fra klar himmel og temperaturen lå mellom 20 og 25 grader hele tiden.


Det gjorde at det ble mer tid til å se etter de gule bærene. Bærene var godt modne, men det var ikke mange av dem der vi var. Måtte gå et par timer pr liter, så det ble noen timer på de trønderske myrer i solsteiken. Godt det ikke var mye mygg,


Jeg fikk nok tid til å prøve 28 - 300 mm linsa på turen. Forsøkte meg både på litt landskap og fuglefotografering. Jeg synes objektivet er et fint å ha med seg på tur. 300 mm er litt kort for fuglefotografering, så det ble mange timer på magen i strandsonen før jeg fikk denne på et par meters hold. Synes at autofokusen er for treg så fuglene kan ikke bevege seg for fort skal den henge med. Om ikke fisket gav stort utbytte, så var det en fin tur!

Etter Trøndelag så var det ei uke på Beitostølen, med beising av hytta og litt annet forefallende arbeid som sto på planen.  Der hadde jeg hele fotosekken, så det ble noe tid til foto. Da jeg kuttet gresset under fuglemateren kom det for dagen masse frø. Pilfink, grønnfink og ekorn satte tydelig pris på matfatet.Ekornet er en samler, så han løp frem og tilbake til forskjellige lagringsplasser. En av disse lå tydeligvis i nærheten av enden på skigarden. Ikke lett å få skarpe bilder av den krabaten i farta mellom stolpene. En morgen da jeg stod opp og tittet ut gjennom soveværelsesvinduet så jeg en rev rett inn i øynene. Den forsvant fort. Den karen har jeg ikke bilder av, så hvorfor ikke forsøke samme trikset som andre har benyttet, pølsebiter. Jeg slo opp et lite telt, spredde en del pølsebiter utover og la meg til å vente. Det var ikke noen rev som kom, men ....


Det ble altså ingen bilder av rev eller noen revunger.

Så langt i sommer har jeg ikke brukt mye tid på makro. Synes dette er vanskelig.


Overlater til leseren å bedømme resultatet. Det er med dette som med alt annet, man må jobbe med motivet og beherske teknikken for å få bra resultater.

11 kommentarer:

 1. Ting blir ikke alltid som planlagt.
  Hadde selv mange planer før ferien som det aldri ble noe av.
  Men du har jo fått flere fine bilder. Bildene av molte, ekorn og det siste bildet av prestekragene var gode bilder.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Det nederste bilde liker jeg godt.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder, de to siste er knallbra.Blomsterbilde på en ny måte, lys i bakgrunn motiv i skyggen ?
  morten

  SvarSlett
 4. Ser nå at sommeren har gitt mange opplevelser. Så fine ekornbilder da! Det har jeg ikke på bildebrikken ennå. Hi,hi makro er ingen enkel sak. Det er å sette tålmodigheten på prøve. De to siste bildene hadde utrolig fin lys. Ser at du kan dette.
  Moltebildet var stilig. Akkurat som den sier.. Kom å ta meg.. stilig.
  Flott innlegg du har laget. Ha en god sensommer.

  SvarSlett
 5. Hej Kåre o tack för denna fina "sommar rapport". Här har du också fina bilder, makrobilderna (speciellt de två sista) och ekorrbilden sticker ut.
  Ha en fin sommar fortsatt, än är det inte höstfärger. Men när det blir sept o okt blir det många fina mornar här i Bohuslän med soluppgång o dimma....Något att se fram emot !

  SvarSlett
 6. Hei Kåre

  Du er ikke aleine om at ting ikke alltid går som planlagt...
  Fint innlegg som jeg kjenner meg igjen i. Det har nå blitt flere bra bilder de to siste var veldig bra sammen med ekorn på skigard!:)
  Så er du helt klart inne på et bra spor i macrofoto syns nå jeg.

  Takk for kommentar på bloggen. Tar du turen nedover til jæren så skal jeg vise deg fotoplasser og har jeg mulighet så blir jeg med og fotograferer en dag og vis du har lyst på selskap. Kanskje bedre du ringer meg før eller vis du kommer så du får en oppdatering på fugl på tlf 45203961.

  Sist men ikke mins gratulerer med en fin runde i NM naturfoto og et flott GULL!!!

  Ha en fin kveld

  Mvh Rune

  SvarSlett
 7. Hei og takk for kommentarer alle.
  Jeg må forsøke og variere uttrykket i bildene. Motlys er en utfordring, men dersom det går så blirr det bra bilder.
  Nå blir det stille fra meg noen uker. Reiser til Afrika, Kenia, på lørdag 27 august og skal besøke:
  Amboseli National Park
  Lake Nakura
  Lake Elementaita
  Masai Mara.
  Gleder meg! Det blir min første tur tril Afrika sør for Sahara.
  Neste innlegg kommer midten av september.

  SvarSlett
 8. Hei Kåre

  Gratulerer med gull i siste runde av Fotojakt!!

  Nei det er ikke alltid ting går etter planen, men synes du har fått til noe blinkskudd allikevel. Som Rune skriver så liker jeg spesielt godt ekornet som løper på skigarden og de to nederste blomsterbildene er det klasse over. Bra jobbet!

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 9. Flott beskrivelse fra din opplevelse i ferien..
  Liker godt bildene du leverer..
  De to nederste makrobildene ble jo knallbra med flotte fargetoner, lys og fint skarphetsplan..
  Ha en god høst Kaare..

  Ole Arne

  SvarSlett
 10. Hei kara.
  Ja, jeg er fornøyd med prestekragene. De er tatt i motlys i solnedgang med macroblitz. Har sendt det siste inn til Fotojakta så nå får vi se hva en proff jurie sier.

  Kåre

  SvarSlett
 11. her var det mangen flotte bilder :D

  SvarSlett