lørdag 17. desember 2011

Østensjøvannet

Nå nærmer julen seg og temperaturen er på vei nedover mot den blå delen av skalaen. Isen begynner å legge seg på vannet og fuglene som er igjen har mindre og mindre åpent vann å svømme rundt i. Fuglene samles der det er åpent vann, det vil som oftest si der det er strømning i vannet
Jeg vet ikke hvor mye mat de finner på egen hånd, men det varierer sikkert. De som holder til i Østensjøvanner tror jeg er avhengig av foring, dvs brød folk kommer med. De fuglene som er igjen  her, er definitivt langt mindre sky enn de er om sommeren.Denne helga fikk vi besøk av barnebarn, så da tok jeg han med på helgens foring. Tydelig artig, og fuglene fikk ikke alt. Noe gikk også ned i egen munn. Det ser vel litt skummelt ut med disse store fuglene på så kloss hold. Ville de bite litt i den lille hånda? Mamma passet på at det ikke skulle skje, og at gutten heller ikke skulle ramle ut i vannet.


 Det blir ofte litt liv i andeflokken når man kaster ut en neve brødbiter. Krangelen blir nok kraftigere når temperaturen faller langt under frysepunkte ut over vinteren. 


 Kan bare anbefale at man i stedet for å kaste brød i søppla, skjærer det opp i biter og forer fuglene. Det er trivlig og unger synes det er morsomt å komme så nært fuglene.

6 kommentarer:

 1. Her på vestlandet har sangsvanene nå ankommet for vinteren.
  Tror slike turer med barna med foring som du beskriver er nyttig for mer enn fuglenes behov. Tror det gir barna en ballast der stikkordene er både opplevelsen og respekt for natur og fauna.

  SvarSlett
 2. Hei Kåre!
  En slik family tur med kombinasjon av naturopplevelse for barnebarn og voksen er jo kjempe flott (tror at fruen setter mega pris på det og LOL Liker lav vinkel på disse. Regner med du hadde med gt klær på deg.

  Tror det starter slik at senere generasjoner kan ta være på naturen og bedre friluft liv (ikke bare hightech). God helg til deg og famiien.

  duy

  SvarSlett
 3. Bra innlegg. Viktig at vi tar med oss barn og barnebarn ut i naturen.Som her hvor ditt barnrbarn er med og mater fuglene.
  Bilde nr 2 er min ener.

  SvarSlett
 4. For å si det sånn, jeg kjenner meg igjen!!
  Er oppvokst et steinkast unna :-)
  Alltid hyggelig å ta med ungene til Østensjøvannet i Oslo.
  Rune

  SvarSlett
 5. Ja, det er trivelig med barnebarn på tur. Blir vel ett år eller to før det blir fisketur.
  Husker den kalde vinteren i fjor, da hadde fuglene det ikke lett. Ikke mye vi kan gjøre med temperaturen, men vi kan gi de litt mat.

  Kåre

  SvarSlett
 6. Like moro for både stor og liten dette. Fine bilder fra turen.

  ketil

  SvarSlett