fredag 4. mai 2012

1. mai-helga.

I år hadde jeg tenkt å bruke mange av helgene i april på leik. Det ble med tanken, men 1. mai-helga fikk jeg med meg kameraet til hytta utenfor Fredrikstad, nærmere bestemt i Dypeklo i tidligere Onsøy kommune. Presenterer noen bilder tatt et steinkast fra hytta.

Helga hadde fint vær med solnedganger som etter min mening var mer fargerike enn det jeg normalt har sett der nede.


Denne type bilder er ikke min greie, men hvordan kunne fargene benyttes til litt mer kreative bilder? Forsøkte å få måkene til å stupe etter brød, men det trikset gikk de ikke på denne gangen. Når brødet var der lyset og refleksene var riktig, var det ikke fugl der og når brødet hadde drevet passe langt unna kom ikke bare en men alt for mange. Bare rot, så taktikken må nok endres. Godt vi har en lang sommer foran oss, så det er bare å forsøke igjen!

Ett svanepar  holder til i området, hannen var mer samarbeidsvillig, så det ble noen bilder av svane i stedet for måker i motlyset.Om ikke fuglene stilte opp så flyttet ikke båthavna seg. Her var det "bare" å finne riktig vinkel. Mange av båtene var ikke satt ut, men stod fortsatt på land. Fint å klatre opp på en båt slik at speilingen i vannet kom bedre frem fra et høyere standpunkt.Blåveisen var ikke avblomstret, så det ble også ett av forsøkene. Sol og rød himmel i bakgrunnen, komplementærfargene til blomsten . Det måtte jo gå an å få til noe med den kombinasjonen.

Inne i skogen bak hytta er det noen vannspeil som jeg også hadde lyst til å forsøke meg på. Bunnen på pyttene er mørk slik at vannet blir som et speil. Litt artig å forsøke å kombinere steiner i og rundt vannet med speilbildet av trærne rundt.
Så langt har ikke dette vært det jeg har jobbet fotografisk med, men av og til er det litt utfordrende å bevege seg inn i en annen type bilder med helt andre utfordringer.


3 kommentarer:

 1. Knallfinebilder av blåveis! Flott stemning i svanebildet også.

  mvh Espen

  SvarSlett
 2. Måkene på hytta er mer vant med grillet kjøtt enn tørt brød.. de vet at noe bedre er i vente når dere er på hytta :)
  Flotte bilder!!!

  SvarSlett
 3. To første er meget bra, men syns siste blåveisen er lekkert og.

  :) duy

  SvarSlett