fredag 22. juni 2012

Villmarksliv runde 4 /2012, strøket bilde

Da det har vært mange kommentarer til strykingen av løvebildet, viser jeg det bildet som det ble etter behandling i Lightroom og slik det redigerte bilde. Jurien har hatt begge versjoner slik at grunnlaget for deres vurdering er bassert på fakta

Etter min mening er "de mørkere flekkene" over løven ikke vesentlig for bildet og jeg fjernet dem fra det innsendte bildet. Jurien var med andre ord av en annen oppfattning. Dere får bedømme selv hvor grensen går for hvilken behandling et bilde kan få uten at det går for langt i forhold til regelverket.
Reglene sier følgende:

8. Medfølgende info
 Her skal det også redegjøres for all bruk av "manipulerende teknikker" i den elektroniske bearbeidingen ut over grunnleggende justeringer.


Photoshop redigert.


 
Bare behandlet i Lightroom.

10 kommentarer:

 1. Jeg synes det var finere med "de mørkere flekkene", jeg. De tilfører dybde.

  SvarSlett
 2. Jag tycker faktiskt den senare bilden var bättre !

  SvarSlett
 3. Det nederste bildet er absolutt best, etter min mening. Syns du det var galt å ikke vurdere den redigerte versjonen?

  SvarSlett
 4. Har du opplyst om det du har gjort til juryen ved innsendelse,i så fall kan de i forhold til sitt eget regelverk ikke unnlate og bedømme bidet.(Forlanger kun at det skal opplyses om det som er gjort).

  8. Medfølgende info. Foruten navn, adresse, telefonnummer og E-postadresse, skal det for hvert bilde også finnes interessante og/eller viktige opplysninger samt detaljerte tekniske spesifikasjoner. Her skal det også redegjøres for all bruk av "manipulerende teknikker" i den elektroniske bearbeidingen ut over grunnleggende justeringer.

  Personlig synes jeg det er alt for mye som er fjernet fra orginalen til at bildet skal kunne bedømmes. Men reglene er jo langt ifra klare her,så klager du på dette,kan de neppe gjøre annet en å juryere det.

  Uansett ville jeg aldri ha fjernet elementene i bakgrunnen,bildet er jo flere hakk bedre med.

  God Sommer

  ketil

  SvarSlett
 5. Som de 4 over så syns jeg og at det siste bilde var mye bedre og som Øyvind sier så tilfører det bilde dybde.
  Her har du gjort et godt arbeid i felten men desverre fjernet elementer i håp om en bedre score i konkurransen selv om alt er redegjort for. Syns at det som er fjernet er vesentlig i bilde og at dommerene har gjort en riktig bedømning her.
  Sur å miste et flott bilde i konkurransen men å la oss vudere etter at dommerene har sagt sitt er kanskje på grensen til litt"syting"slik jeg ser det.
  Løpet er ikke kjørt i konkurransen å du har jo vist på bloggen at du har mye flott å levere til de siste rundene så legg dette bak deg å stå på videre!:)

  Mvh Rune

  SvarSlett
 6. Det som jeg valgte å gjøre kan være riktig eller galt i forhold til bildet. For meg var det biler som jeg irriterte meg over, men for dere som ser bildet med friske øyne kan det være annerledes. Kjøper den unisone oppfatningen.

  Om bildet skal strykes eller ikke er jeg på linje med Ketils kommentar, men konklusjonen overlater jeg til juryen. Konsekvensene av å få et blide strøket er uansett at da ryker resultatet sammenlagt. Det er også greit nok for det er jo bare moro, men når man konkurrerer blir man litt oppslukt av konkurransen.

  SvarSlett
 7. Where does it state in the rules that manipulation is not allowed??? It only states that you have to tell the jury what you have done to the final image.

  Surely they need to be more clear with the rules if some manipulation is deemed to be OK while something else is not. Competitors need to know where that boundary is.

  In my opinion, with how the rules are written there is no doubt in my mind that this image should have been assessed by the jury!! How has it broken any rule??

  It would seem that Rule 8 is as unclear and Rules 5 & 6.

  SvarSlett
 8. Det vil alltid og i alle juryer være den til enhver tid sittende jurys tolkning av reglene som er gjeldende. Det kunne nok vært ønskelig med en klar regel for hvor grensen går for bildebehandling, men jeg tror de fleste vil være enig i at med dagens muligheter for bearbeiding - og mulighetene blir jo mer omfattende for hver ny programvareoppdatering - vil det være helt umulig å ha en helt klar regel for hvor grensen går. Det er viktig å understreke at juryen ikke mener fotografen har gjort noe galt, han har redelig fulgt reglene og sagt fra hva som er gjort med bildet.
  Øystein

  SvarSlett
 9. Hei Øystein.
  Ja, jeg er enig med deg i at det er juryen som bestemmer og deltagerne må forholde seg til det.
  Problemet er, i den grad man oppfatter det som ett problem, at mange deltagere oppfatter fortolkningen av reglene annerledes. Jeg tror at det er behov for en presisering. Mange har indikert for meg at det er gjort langt større endringer på bilder tidligere. Da juryen i disse tilfeller ikke har hatt original og redigert bilde har man akseptert resultatet.
  Som du sier, det er juryen som bestemmer og det er greit.
  Kåre

  SvarSlett
 10. Reglene i NM er mye mer rigide enn i andre fotokonkurranser i og med at du har lov å gjøre hva du vil med bilde, så lenge du redegjør for det. Dersom du har sagt hva du har gjort med bildet, skjønner jeg ikke hvorfor det skulle diskvalifiseres. Bra at du har fått bedømt bildet etter hvert...

  Skjønner tankegangen bak å "klone vekk" dyrene i bakgrunnen, og det fungerer jo bra, retter fokus mer mot hyena som lusker bak. Men begge deler fungerer for meg, komposisjonsmessig. Det som ikke fungerer for meg er valg av fargetoner. Men smaken er som baken.

  Se der, nå har du enda en mening om løvebildet ;o) Lykke til videre i konkurransen. Måtte den beste vinne!

  mvh Espen

  SvarSlett