torsdag 19. juli 2012

The Northern Territory, Australia

Årets familieferie var til Australia, men dit kunne jeg ikke reise uten å ta med noen linser ut over det man har behov for til vanlige familiebilder, 600 mm fikk jeg plass til i håndbagasjen.


I de sentrale delene av Australia ligger et for urbefolkningen hellig fjell, Uluru. Det bør man se både i soloppgang og nedgang. Det gjorde også vi, men i tillegg var det mange andre steder i The Northern Territory som også var verdt å besøke som turist.

Uluru
 
 Soloppganger og solnedganger kan være fargerike. Dette var den første vi hadde utenfor Alice Springs, fine farger. Kan godt skjønne at en ballongferd kan være spennende  å oppleve. Pent også fra bakkenivå.
Siden det har regnet mer enn normalt i ørkenen siste året,  var det  vann i kulper og elver mange steder. Med vann følger også fugler som samles på disse stedene. Jeg fikk derfor mulighet til å se noen fugler som normalt ikke er så lett å komme på fotoavstand av. Har ikke tenkt å dra noen lang historie rundt hvor og hvordan hvert bilde har blitt tatt, men dere får se bildene av noen av artene jeg fikk festet på brikka som vi ikke har på våre breddegrader.


Ved Kings Canyon var det langt høyere vannstand enn normalt. Om det var grunnen til at jeg så flere typer skarv og ender. Endene var for sky til at jeg kom på hold av dem som ikke overrasket meg. 


 
Storskarv  

Kortnebbskarv


SultanhøneHer ser man at når det er vann til stede, bygger fuglene rede og legger egg. Hvilken tid på året det er spiller nok mindre rolle enn det faktum at det er vann tilgjengelig.


Willie Wagtail


Skjeggslangehals


Spirdue


Diamantdue

Sundaastrild

Australian Ringneck


Steingressmett


Gråhodehonningeter

Siste stopp på Australia turen var i Queensland. Fikk også noen bilder av fugl der, men det får bli på det neste innlegg i bloggen.

5 kommentarer:

 1. Fine bilder av for meg ukjente arter - artig!

  SvarSlett
 2. Her viser du bra bilder av mange forskjellige fuglearter. Spennende å se. Takk for den givende kommentaren du ga på min blogg.

  SvarSlett
 3. Snakk om familieferie! Australia er drømmedestinasjonen for mange, også meg. Virkelig en flott serie, der bildet av diamantduen var knakende godt!

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Flere blinkskudd her. Likte best gråhodehonningeteren (herlig lys og komposisjon) og diamantduen ved vannpytten.

  SvarSlett
 5. Eksotisk dette her ! Ulurufjellet minner meg mest om langsomme søndagsmorgener med ungene foran TV med Bernhard & Bianca i Australia på DVD !! Fotofrafisk holder jeg en knapp på storskarven og de to siste (hva det nå var de het). Ser fram til fortsettelsen.

  SvarSlett