søndag 15. september 2013

Island, del 3

Siste dagene på turen la vi til Landmannalaugar. Det var en annen kjøreopplevelse enn vi var vant med på norske grusveier. Det gikk ikke å kjøre stort fortere enn i 30 km /time med vår VW. Hjulene var for små, så det ristet i hele bilen. Det var Toyota Landcruiser elle kraftigere som var kjøretøyet. Da kunne man holde farta oppe uten at det ble ubehagelig å kjøre.

Vi kom imidlertid frem til slutt etter å ha kjørt tre timer på dårlige veier i lusefart. Hele veien hadde landskapet vært preget av svart lavasand og nesten ikke noen form for vegetasjon eller annen form for liv. Så rundt en sving og så får vi se fjellene på bildet under.


Her tilbragte vi to dager. Gikk noen turer innover i fjellene og brukte en del tid i nærheten av bilen, det var nok av motiver å jobbe med.


I utkanten av leirplassen var det et oppkomme av varmt vann. For turgåere var det  godt å ta en dukkert, men det var også noen fugler som tydeligvis trivdes i eller ved det varme kilden.Jeg var litt fascinert av at enkelte planter klarte å livnære seg i den karrige og næringsfattige vulkansanden. Måtte derfor stoppe et par ganger på veien ut av fjellene for å ta bilder.

Vi hadde også tenkt oss inn til Veidivøtn, men der måtte vi snu etter et par timers kjøring i lavaørkenen. Fikk ikke lov til å krysse elv med vår bil, så da gikk vi glipp av et område med masse fugl. Der skal det være islom, kortnebbgås, havelle ....
Siste natta ble derfor ute ved kysten i nærheten av flyplassen. Flere terner og overraskende nok, ei rype i kveldssola.

Dette gav i hvertfall mersmak. Tror nok jeg vil forsøke å få meg en tur tilbake om ikke alt for lang tid.

1 kommentar:

  1. fantastiske naturbilder, synd at dere ikke fikk krysse elver men du fikk jo noe flotte fuglebilder allikevel

    SvarSlett