tirsdag 5. oktober 2010

Rein i høstfjellet

En av turene jeg hadde planlagt i høst, villrein i høstfjellet, ble en helt annen enn opprinnelig tenkt. Hva gjør vel det å ombestemme seg når alternativet er bedre? En fotohelg til med Duy og hans kammerat Kim som var kjentmann  dit vi dro. Kim fant dyrene greit på lørdag, men vi måtte slite litt på søndag før kontakten med flokken ble etablert.


Synes jeg måtte ta med en av jegerne som vi traff første dagen. Det ble stort sett  ett skudd på hver av dem, og så falt dyret. Vomming ble gjort på plassen der det falt, og så var det bare å trekke slaktet etter seg på "frakken" til nærmeste vei. Innvollene ble mat til ravn og andre rovfugl. Disse ble ikke liggende mer enn ett døgn eller så før alt var spist opp.


Den flokken vi fulgte lørdag var ikke stor, ca 30 dyr med smått og strort. Noen store bukker dominerte og passet på om simlene var klare. Tydelig en slitsom jobb, først jage bort de unge oksene, så slåss litt med de jevnbyrdige og så passe på simlene. Makta rår.
Jeg fikk foreviget noe av det som foregikk, men nede i skogen og med mange dyr rundt ble fotograferingen mer en dokumentasjon enn stilrene bilder. Moro var det å oppleve dette etter en helg med moskus!

Søndagen fant vi dyrene høyt oppe på en rygg, så da ble bakgrunnen bedre, men vi fikk ikke med oss noe action.  Det foregikk på den andre siden av fjellryggen. Det er ikke julaften og fødselsdag sammtidig, så jeg må nok ta meg en tur i høstfjellet til neste år også. Dette motivet blir man ikke ferdig med på en helg.
Synd at vi måtte forlate den store flokken på toppen av fjellet før kveldslyset kom. Nok en fin helg i høstfjellet i trivelig selskap. Takk for turen Duy og Kim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar