lørdag 28. juli 2012

Queensland, Australia

Siste ferieuka var i Queensland, nærmere bestemt Port Douglas, med the Great Barrier Reef rett utenfor. Siden jeg ikke har undervannshus, blir det ingen bilder av fisk. Siste stopp på denne ferien var Daintree, hvor vi bodde på et sted som kan anbefales for fugletittere og fotografer. For nærmere info se:  http://www.redmillhouse.com.au

Vertskapet kjenner området og gir gode tips til hvor man skal gå / kjøre for å se fin natur og hvor det er mulighet for å se fugl.



Skjellryggdue

På en tur opp til Mossman Gorge kom jeg over denne skogisfuglen som fikk seg en matbit mens han lot seg fotografere. Flaks, kan man si!




Skogisfugl

I Daintree var det flere busker med blomstrende busker. Ikke bare insekter satte pris på nektaren, men også noen solfugl.


Olivenryggsolfugl


Vi hadde også noen turer på elva som renner gjennom stedet med  Daintree Boatman Nature Tours. Erfaren kar som visste hvor fuglene og andre krypdyr holdt til. Fikk noen ganske sjeldne arter som mange fugletittere setter høyt på ønskelista si.



Alveisfugl






Sotvingehegre





Glansmonark




Egretthegre




Skjeggslangehals




Kuhegrene kom i store flokker ned langs elven om kvelden



Kuhegre



Jeg tok også en tur med bil sammen med han og da fikk vi se noen arter som jeg ikke har sett maken til. Tror nok ikke at jeg hadde oppdaget disse karene på egen hånd, men når man vet hva man skal se etter fant vi ganske mange den morgenen vi var på tur.



Uglefroskemunn




Apostelfugl





Rosenkakadu



Blårosella



Gråviftestjert


Denne siste fuglen oppdaget jeg i det vi skulle reise. De holdt på å grave en dyp grop for å legge eggene sine i. De blir ikke ruget ut, men varmen fra råtnende planter skaper den temperaturen som er riktig for eggene. Om kyllingene graves frem av foreldrene eller om de kommer seg opp selv,  vet ikke jeg, men kanskje en av dere som leser dette?


Oransjebeinovnhøne





6 kommentarer:

  1. Helt utrolig hvor mange forskjellige fuglearter du serverer her på bloggen. Bra bilder er det også.Kanskje du en gang gir ut ei flott fuglebok.

    SvarSlett
  2. Hvilken samling eksotiske dyr med merkelige navn !!! Har du sittet i den norske navnekomiteen ???

    SvarSlett
  3. Ja, det er mange navn og mange arter. Hvis man er ute etter den norske så er det greit å bruke :
    http://www.birdlife.no/fuglekunnskap/navn/index.php?name=Bee-Eater&submit=S%F8k.

    Du er jo også mye ute å reiser så det er vel greit å vite.

    Australia er et meget artsrikt fugleland. Jeg har bare fått med meg toppen av et stort mangfold.

    Kåre

    SvarSlett
  4. Oi...Litt av en bolk med flotte bilder av for meg ukjente arter... Artig og beskue....

    Ole Arne

    SvarSlett
  5. Mange spennende arter her som jeg ikke har sett før :)

    SvarSlett