onsdag 27. april 2011

Toppdykker i Østensjøvannet.

Mange har sagt at jeg burde benytte meg av fotomulighetene ved Østensjøvannet. Etter denne påsken må jeg inrømme at kommentarene har vært  riktige. Siden det ble lite skiturer på fjellet, har jeg benyttet anledningen mellom hagestell og andre hjemlige sysler. Det har blitt mange bilder som ikke får plass i ett innlegg, så mer kommer ettersom jeg får jobbet meg gjennom filene.


Får ta en ting av gangen, først ut blir en serie av toppdykkeren. Det er vel ikke så mye tekst som er nødvendig, men jeg kan tilføye at etter syv åtte dager med fotografering mellom fire og seks timer på hver økt, har det vært varierte lysforhold og mange ulike situasjoner som er foreviget.
Det var både kurtisering, bygging av rede og parring i påskeuka. Jeg oppdaget ett horndykkerpar som bygde rede så vidt synlig fra land. Poseringen for kameraet ble ikke bestandig riktig under, men i et par omganger lå hunnen med hode riktig veien.


Det hele begynner med litt kurtisering hvor begge dykker og kommer opp med litt "gress" og så må man danse litt. Både på morgen og kveld hadde vinden en tendens til å spakne, så da var det bra muligheter til noe speiling. Ikke bestandig kom artene på skuddhold når jeg ønsket det, men det var bare å bruke tid så bød muligheten seg. Fisking var en ennå mer problemfylt øvelse, så det får jeg nok stri mer med. Tross alt artig å se hvordan den kom opp med fangsten og hvor lett og fort den skled ned.

Det kommer mer etter denne påskehelgens fotoaktiviteter. Det er vår i fuglenes verden  og det er ikke jeg den eneste som har fått med meg. Overraskende mange naturfotografer var å finne vedØstensjøvannet.


7 kommentarer:

 1. En virkelig flott serie du har fanget her! Flott å kunne komme såpass nær disse majestetiske fuglene. Det nærmeste jeg kommer noe liknende her i Lofoten er Horndykkeren. Skulle gjerne hatt noen av disse i vannet ja :-)

  SvarSlett
 2. Flotte bilder. Så fin tekst til bildene. Skjønner at dette var en flott opplevelse, artig når de kurtiserer. Det første bilde var så vakkert, ser litt beskjeden ut, nydelig bakgrunn i det også. Kunne tenkt meg en tur til dette vannet, men det er et stykke da. Gleder meg til de neste bildene.

  SvarSlett
 3. Hei Kåre, dette var fine bilder. Ja, det er mye liv ved Østensjøvannet for tiden. Veldig spennende. Virkelig bra bilder du har her.

  SvarSlett
 4. Hei Kåre

  Meget flotte bilder av Toppdykkeren! Østensjøvannet er suverent når det gjelder fotografering av en rekke fuglearter. Min favoritt blant bildene er nr 2. Tett på, tatt akkurat på rett tid med perfekt skarphet på fuglene. Men liker også bilde nr 1. Prikken over i her er den lave vinkelen du har tatt bildene, men hvor lavt er det egentlig. Har du ligget på bakken og bara støttet telelinsa, eller er det lav sittestilling med stativ?

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 5. Hei

  Takk for posetive tilbakemeldinger!

  Henrik, jeg har ei plate som jeg monterer foten på. Høyden på linsa over vannflata er under 10 cm, dvs at jeg i realiteten ligger i vannet og nesten kink i nakken etter en økt på 3 - 4 timer. Ikke en stilling for flukt foto, men jeg sybes bildene blir bra når ting klaffer fra denne vinkelen.

  Kåre

  SvarSlett
 6. Flott serie med bilder av Toppdykkeren her..
  falt spesielt for de to øverste bildene..
  Østensjøvannet er fantastisk nå om dagen, mye og ta bilder av og ikke minst det viktigste er opplevelsene..
  Ha en fin søndag Kaare..

  mvh Ole Arne

  SvarSlett
 7. Mange flotte toppdykker bilder her Kåre.
  Da ser du et Østensjøvannet er bare utrolig. Selv om masse folk rund plassen, men fokus på det vi holder på med så fungerer dette perfekt.

  mvh duy

  SvarSlett