lørdag 8. oktober 2011

Dag 2 i Masai Mara, Kenya

Vi ble vekket med en kopp kaffe og en kjeks litt etter fem. Ingen grunn til å lure på om en skulle opp. Det var bare å få på seg klær for å komme seg i bilen i tide. Ut fra leiren før det ble lyst og tilbake etter at det var blitt mørkt. Alt lyset morgen og kveld skulle utnyttes for det det er verdt.


Som oftest var kveldshimmelen mer spektakulær enn morgenen, men denne dagen var annerledes viste det seg. Først kom vi forbi noen giraffer før vi kom bort til høydedraget med løvene. De var på vei tilbake til skyggen for å sove gjennom dagen. Ikke mye å fotografere denne morgenen annet enn noen bilder i motlys, men det var ikke kaldt nok til at pusten ble synlig. Bedre lykke neste gang.Etter denne korte stoppen, bar det i full fart mot et punkt der det forhåpentligvis skulle være gnukryssing.  Vi måtte kjøre ganske langt, og det var gnu overalt i store mengder. Mengden var nesten ikke til å begripe dersom en ikke har sett det selv.

Vi stoppet for frokost på veien og jeg prøvde meg litt på panorering. Ikke lett med håndholdt 600 mm med lukkertid på 1/20 sek. Om det ikke er helt førsteklasses, er det en start på noe uprøvd.Det er lettere å få skarpe bilder når de står stille eller ligger, men problemet er heller å isolere motivet. Det var nok av muligheter, men vårt fokus var heller å fotografere kryssingen.


Denne dagen ble det ikke store flokken som krysset elva. Mange timer venting så tiden ble bl. a, fylt med å følge noen bietere som stadig vekk satt på en busk rett forran bilen. Fine fugler, men det var ikke derfor vi var der.


Etter noen timer og liten aktivitet satte vi kursen hjemover. Det hadde bare vært noen få dyr som krysset den dagen, og jeg fikk ikke noen bilder som var verdt å ta vare på. For å få med oss kveldslyset satte vi kursen mot leiren. Vi skulle ha tid til å stoppe en gang eller to på veien før det ble mørkt.


Første stopp på veien var ved en kulp hvor  det var flodhester. De ligger ganske tett og gjør fra seg i elva. Med lav gjennomstrømning blir vannet godt gjødslet. Ikke akkurat parfymelukt. Lav vinkel er tingen, så vi fikk lov å gå ut av bilen og legge oss ved vannkanten.Noen går lavere enn andre, alt for en riktig vinkel. Vi som ikke fotograferte måtte passe på, dyrene beveger seg fort både i og over vann. Ikke alltid lett å følge med på hvor de er når de er under, og så kan de plutselig dukke opp litt nært. Ganske aggressive dyr.Litt variasjon av motivene.


Alle hanløvene i parken har eget navn. Jeg husker ikke alle, men dette var en kar i sin beste alder. Hvor mange løvinner denne karen har vet ikke jeg, men han har et ganske stort territorium som han passer godt på 

Denne karen kom rett mot oss og gikk mellom bilene. Kunne tatt bilder med vidvinkel fra lav vinkel. Det hadde blitt en ny vri, men jeg hadde ikke rigget meg for den muligheten. Fikk nøye meg med andre brennvidder og et høyere standpunkt. Dette er en kar det står respekt av.
Det ble en fin solnedgang denne kvelden. Ole Jørgen hadde en plass hvor vi fikk noen dyr i forgrunnen med blåne på blåne før himmelen tok over.7 kommentarer:

 1. Spennende reisebrev igjen. Helt nydelige bilder og så fint at du reflekterer under bildetakningen og skriver hva du tenkte. Løvebildene ble utrolig flotte. Her kan en drømme seg bort fra det kalde nord. Vi hadde haglbyger og fjellene har fått snøkappe på. Så du får ha en flott tur videre.

  SvarSlett
 2. Hei Kåre

  Her var det mye spennende. Likte de 2-3 øverste motlysbildene og flodhestene fotografert fra lav vinkel var bra. Høydeformatsbildene av den store hannløven er som Hilda skriver utrolig flotte og det siste kveldsbilde er knall!

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 3. Väldigt fina bilder från en fantastisk tur i det vilda. Ser att du får vara med om sånt som man bara kan drömma om !

  SvarSlett
 4. Hei!
  En kjempeflott serie fra Kenya. Det siste bildet er innertier hos meg. Helt nydelig.

  Trond

  SvarSlett
 5. Morsomt å følge deg på Afrika-turen, mange flotte bilder! Herlig motlys på mange av disse bildene! En slik tur står selvsagt på ønskelista mi, får bare håpe det enda er dyr i Afrika når pengepungen er stinn nok... :)

  Øyvind

  SvarSlett
 6. Takk for posetive tilbakemeldinger.
  Jeg har lurt litt på om det blir for mye story fra en tur som denne. Det ble noen bra bilder hver dag, men det ble også noen middelmådige. Jeg har valgt å ta med alt for å forsøke å formidle et totalt bilde av hva en slik tur er.
  Jeg er i hvertfall litt på hæla når det gjelder prossesering av bilder. Kommer vel mer i vater mot slutten av året.

  Kåre

  SvarSlett
 7. Hvorfor tok du ikke kongen under bilen.
  Hadde vært en total vri, neida flotte disse Kåre.

  duy

  SvarSlett