søndag 16. oktober 2011

Dag 5 og 6 i Masai Mara, Kenya


De fleste turer tar slutt en gang, så også min "jomfrutur" til Afrika, kun en full dag igjen og så en morgenøkt før det var å sette nesa hjemover. Hver morgen vi kjørte inn i nationalparken så vi disse varmluftballongene sveve med vinden nedover et par timer før en traktor kom og lastet utstyret på ei stor vogn, og passasjerene fikk en mer komfortabel hjemtransport. Ingen av oss hoppet på tilbudet, vi prioriterte foto på bakkenivå.


Denne dagen hadde vi tenkt å bruke på gnuvandringen og kjøre over på den andre siden av elva. På morgenkvisten kom vi over denne hyenen og en våt gepard. Det virket ikke som de satte pris på regnet i kvelden før.


Åtselspiserne så vi overalt. De satt bare og ventet på neste bytte.Disse virket også litt ekstra lutrygget på grunn av regnet. Foruten å sitte på gamle trær satt de også på gamle maurtuer. Om de ikke er veldig høye, så gir de litt utsyn.Vi kom oss etter hvert til elva, men det var ikke mange dyr som stod og stanget og ville over. Guidene fant da ut at vi like godt kunne bevege oss hjemover og se hva turen bød på. Igjen ble det løver, men denne gangen var det parring. Denne karen hadde tatt livet av ungene til denne løvinnen for kort tid siden. Hun blir da fort klar for et nytt kull og han får da en jobb b å gjøre. En omgang hvert kvarter i en uke!


Det gikk fort noen timer her, for det er ikke lett å få dem i rett vinkel. Litt beveger de seg for hver runde og så varer ikke akten i mer enn 20 - 30 sek. Ettermiddagen gikk fort, og på den siste stubben kom vi over noen hjelmperlehøner. De løp rundt på bakken i flokker på over 30 fugler.  En kan lett skjønne hvorfor man har valgt det navnet på fuglen.


Ingen vakker solnedgang denne siste kvelden. Fikk nøye oss med blåtimen eller rettere sagt minuttene  denne kveldenSiste morgen fant vi løveflokken med et bytte ute på sletta. Kun en av mødrene og en unge hadde ikke forsynt seg tilstrekkelig. De lå igjen og gnagde på beina. Vi tok noen bilder, kjørte bort til ungene for å få noen flere skudd av dem. Så bar det av sted for å få noen bilder av en hyene med valper.


Vi var vel litt ivrige etter å få med oss hyene med valper. Vi så at både gribber og andre åtselspisere begynte å komme til når lyset kom. Det ble en fest som jeg gikk glipp av.Om ikke hyenen er vakker, så er valper valper. Sjarmerende uansett. Denne morgenen var det dessverre bare en av dem som kom ut av hiet. Hedde vært moro å se dem leke også.

Nå var det bare å kjøre tilbake til leiren, pakke sammen utstyret og komme seg til flyplassen. Detvar bare to ganger vi så teltleiren i dagslys,da vi kom og da vi dro.  Til slutt legger jeg ved et bilde av guidene / sjåførene vi hadde disse dagene. Meget kunnskapsrike karer og de strakk seg langt for at vi skulle få de bildene vi ønsket.

TAKK TIL ALLE SOM VAR MED PÅ EN TRIVELIG TUR!!!


10 kommentarer:

 1. Du har nå fått full pott på denne turen. Har aldri sett noen innlegg som har fått så mange arter og så nydelige bilder. Tusen takk for at du har delt bildene og reiseberettning med oss.
  Kjekt å kunne drømme seg bort når en skraper av is på rutene og skifter om til vinterdekk.
  Ha en kreativ og fin uke.

  SvarSlett
 2. Takk for turrapport med fine bilder! Mange flotte situasjoner og det frister ENDA mer med en tur dit selv :)

  mvh Espen Bergersen

  SvarSlett
 3. ***blog wonderful, congratulations***
  I am following…
  -Visit my photos-
  www.top-graf.com
  Kisses

  SvarSlett
 4. Det er som du sier Kåre, samme sted, men helt forskjellige bilder. Må si du har virkelig fått mange fine.

  SvarSlett
 5. Turen slutt kun for denne gangen, men forsettelsen på motiv jakten forsetter hvis jeg kjenner deg rett :) En solid uttelling må jeg si. Nå er det på tide med nær området eller hva :)

  duy

  SvarSlett
 6. Tusen tack för denna fina rapport. Ser att du verkligen har fått med dig kanonbilder hem och säkert en fantastisk upplevelse.

  SvarSlett
 7. Hei Kåre

  Må berømme deg for å lage fine og utfyllende bloggrapporter, og at du ikke bare tar med alt som går bra, men også det som går mindre bra. Mange fine bilder i dette innlegget også, min favoritt er "blåtimebildet". Skiller seg ut fra mengden. Bra jobba Kåre.

  Fotohilsen Henrik

  SvarSlett
 8. Utrolig spennende å se og lese fra turen din.
  Og du verden så mange flotte bilder!
  I dette innlegget var løvebilde nr 3 min favoritt.

  Tommy S

  SvarSlett
 9. Takk for kommentarer alle sammen. Det har blitt mange innlegg fra en lang tur.
  Jeg sa til venner og bekjente da jeg kom hjem at jeg må tilbake til Afrika. Det er nok som en jeg kjenner i Engeland sa til meg før jeg reiste:
  You may leave Africa but Africa never leaves you!

  Nå skjønner jeg hva hun mente.
  Kåre

  SvarSlett
 10. En virkelig fin blogg med proffe bilder og interessant og velskrevet tekst. Spesielt gøy å se dine Afrika-bilder. Det var en svært vellykket tur, godt tilrettelagt av Ole Jørgen - og alltid trivelig å reise sammen med foto- og naturentusiaster. Håper vi treffes på en ny fototur ved en senere anledning!

  SvarSlett