torsdag 30. september 2010

Høstfarger i fjellet.

Siste dagen, søndag, bestemte vi oss for å forsøke litt med landskapsfotografering. Dette er en sjanger jeg ikke har forsøkt meg på før, så hvorfor ikke prøve?

Det var bare å bytte ut den store telelinsa med vidvinkel og normalobjektiv. I tillegg måtte jeg også finne frem ND- og polarisasjonsfilter. Lange lukkertider og litt sprut i fargene blir resultatet sier de med mer erfaring. Det ble i hvertfall en begynnelse på noe nytt for meg. Fjellet er fantastisk i høstfarger før løvet blåser av og snøen kommer!De tre bildene over har Henrik tatt med omtrent samme ståsted, men med en lenger brennvidde. For min del synes jeg det er artig å se hva hvilken virkning, brennvidde, lukketid og filtere har på bildene. Har etter dette bestemt meg for å kjøpe graderte NDfiltere. Da slipper jeg å trikse så mye med bildene i Photoshop for å få riktig eksponert himmel og landskap. Hvis dere har lyst til å sammenligne så er linken til Henrik ( http://fetnaturfoto.blogspot.com/2010/09/dovre-mer-enn-snhetta-og-moskus.html )


Påveien hjem kjørte vi innom Døråla. Etter å ha vært innom, skjønner jeg hvorfor dette etter sigende er Norges mest fortograferte dal. Må bare beklage at vi ikke fikk sol på løvverket og derved mer fart i fargene, men man kan ikke vente å få full klaff på alt en hel helg.
Jeg synes at vi hadde en trivelig helg og gjentar det gjerne.

6 kommentarer:

 1. Hei Kåre!
  Ser her fikk du flotte høst stemning med den løpende nd filter.
  Synes det ble bra dette. Synes 2,3 og 4 er kjempe flotte. Bare gled deg virkelig til de skikkelig saker kommer til dine hender.
  Da kan vi virkelig tester og herjer.

  mvh duy

  SvarSlett
 2. Hei!

  Jeg kjenner dragningen mot fjellet, når jeg ser slike bilder.

  Helge

  SvarSlett
 3. Flotte bilder dette, høst i fjellet er noe helt spesielt. Tror jeg må skaffe med noen ND-filter jeg også...

  Øyvind

  SvarSlett
 4. Hei Kåre

  Ja det ble flotte høstbilder på deg også! Min favoritt er nr 2. Regner med at du kommer til å sette av mere tid fremover til landskapsfotografering:-)

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 5. Hej Kåre
  Mycket flotta bilder från er fina fjällnatur. Höstfärgerna gör det dessutom ännu vackrare. Här har du lyckats väldigt bra. Bild 2 och 5 är mina favoriter, men de är bra allihop.

  SvarSlett
 6. Takk for tilbakemeldinger.
  Ja, jeg kommer nok til å bruke mer tid til dette. Dette er nok en sjanger som krever helt annen planlegging enn det jeg har drevet med så langt. Øvelse gjør mester heter det. Får jeg nok øvelse og har jeg gode turkammerater som gir gode innspill i tiden som kommer?

  Kåre

  SvarSlett