søndag 17. oktober 2010

Foringsplass

Jeg har hatt lyst til å forsøke å lage en foringsplass et annet sted enn i hagen for småfugl. Det har ikke vært lett å finne den ideelle plassen i nærheten av Asker. Ønskene for en slik plass er:
 • litt blandingsskog, for å få størst mulig variasjon av fugl
 • kveldssol, slik at det kan være mulig å fotografere litt etter jobb
 • åpent, slik at det blir nok lys i vinterhalvåret
 • ikke så langt å gå eller å kjøre.
En slik plass har jeg ikke funnet så langt. Ett sted må man begynne og så får jeg se hva jeg får ut av denne vinteren.
En ettermiddag forrige uke satt jeg et par timer i det fine høstværet vi hadde da, og som ventet ble det blåmeis, kjøttmeis, granmeis og spettmeis.6 kommentarer:

 1. Hei,

  Flotte bilder, morsomt med spettmeisen. Den er kanskje vanlig sørpå? Jeg har ikke sett den her i Trøndelag i år, selv om den vistnok hekker så langt nord.

  Øyvind

  SvarSlett
 2. Hej Kåre,
  Ja det är kul med en småfågelmatning. Får man igång den ordentligt är det verkligen full fart. Har själv matat nu en månad cirka och det är full aktivitet. Mest med de arter du nämner, men även en och annan Kaja och Skata, Pilfink, Svartmes har varit framme så långt. Hackspetten kommer nog också efter vart.
  Fina bilder du fått till här !

  SvarSlett
 3. Hei Kåre

  Fine bilder av våre småfugler, likte spesielt det av spettmeisen. Kul fugl!!

  Henrik

  SvarSlett
 4. Du fikk jo de vanligste artene ned til foringsplassen ganske kjapt da. Flere enn deg som ønsker seg en annet plass enn hagen for vinteren, men jeg har heller ikke funnet en velegnet plass... Lyset er den største hindringa. Fine bilder, får følge med og se om det dukker opp noe mer sjeldne arter etter hvert. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hei Kåre

  Det er alltid kjekt med et prosjekt å en skulle ikke tro at det var noe problem å finne en velegnet foringsplass...
  Ha de de samme kriteriene du har skrevet om her selv ang.foringsplass å plutselig er det ikke så lett lengre å finne et egnet sted.
  Her er det bare å stå på å lykke til med videre letting:-)
  Likte best det første bilde.

  Ha en fin kveld

  Mvh Rune

  SvarSlett
 6. Hei alle sammen.
  Takk for tilbakemelding. Ja, det er vel ofte slik at når en forsøker å jobbe litt med ting systematisk, så er det ofte ikke så enkelt som man først skulle tro. Det blir til slutt ett spørsmår hvilke kompromisser man blir nødt til å ta.
  I første omgang blir det spørsmålet hjvor mange arter jeg får og så om jg får til noe annet enn fugl på kvist. Vi får se ut over høsten og vinteren hva det blir. Skal i hvertfall holde dere oppdattert.

  Kåre

  SvarSlett