søndag 9. januar 2011

Sangsvaner

Nå har sola snudd og et nytt bloggår har begynt.  Dette året har jeg som ambisjon å holde samme aktivitetsnivå som i 2010. Planer eller prosjekter mangler ikke, men muligens tid til å sette alt en har lyst til ut i livet.

Etter mange dager med kaldt vær og masse snø, måtte jeg komme meg ut for å få noen vinterbilder før mildværet kom. Jeg dro tidlig og kom meg opp i Begnadalen før det var fotolys. Temperaturen var det ingen ting å si på -17. Yr hadde spådd sol på morgenen og til litt ut på dagen før varmfronten skulle komme inn. Håpet var å få noen flere bilder av svaner i frostrøyk.(Jeg  har ikke vært fornøyd med bildet under så jobbet litt med raw fila og fått ett uttrykk som jeg liker bedre. Hva synes dere som er innom bloggen? )Jeg hadde glemt brødposen hjemme, så jeg kjøpte noen brød på en bensinstasjon for å forsøke å lokke til meg noen svaner / ender. Frykten for folk var  større enn sulten hos fuglene der i dalen. De er nok ikke vant med å bli matet slik fuglene rundt Oslo er. Der i dalen er  Mikkel en hyppigeret gjest langs elvebredden. Han forsvant forresten ut av noen busker da jeg kom ned til elva.

Det ble ikke de bildene jeg hadde håpet på, men noen ble det ut av turen.Etter noen timer med dårlig fotolys og svaner som ikke ville ha ferskt 5-korn brød, var det bare å sette seg i bilen og kjøre hjem igjen. Synes imidlertid at lanskapet var så pent at det var verdt å stoppe noen ganger  og forevige inntrykket. Det er tross alt ikke ofte en ser dalen slik.Da jeg satte nesa hjemover kom mildværet, temperaturen steg til +2 og det kom også ganske kraftig vind, så det tar nok ikke lang tid før det hvite i landskapet er forandret.


10 kommentarer:

 1. Beautiful pictures Kaare,
  especially the first one.

  greetings, Joop

  SvarSlett
 2. Artig med hvite bilder. Likte godt de to første bildene av svanene.Synd svanene ikke ville ha den gode maten din da. En annen gang kanskje?

  SvarSlett
 3. Takk for tilbakemelding.

  Jeg har hatt lyst til å ta bort buskene på det første bildet slik at det hadde blitt helt hvitt med unntak av svanene.Det er muligens ikke akseptabelt med så mye fiksing?

  Kåre

  SvarSlett
 4. Hei Kåre;

  jeg synes versjon 2 var en forbedring, men jeg ville prøvd en mellomting, ved å softe ned bakgrunnen og lysnet denne en del, slik at konturene i trærne bak bare så vidt kunne skimtes. Den helt hvite bakgrunnen ble for steril.

  Men det er jo mye snakk om smak og behag.

  SvarSlett
 5. Du har mange fine sangsvanebilder Kåre !! Siden du spør : jeg liker det øverste bildet best. Det er nydelig, ...OK manipulert, men likevel : flott. Det kan imidlertid være en ide slik kjell germeten (?) foreslår å blure bakgrunnen samtidig som du selektivt øker brightnessen i bakgrunnen ???

  SvarSlett
 6. Hei der!!

  Flott innlegg!
  Liker godt de tre siste bildene.
  Og kanskje aller best det siste. Det bildet har jeg virkelig sansen for.
  Enkelt og rent, og samtidig en utrolig god stemning.
  Godt nytt bloggår.
  Gleder meg til å følge med på bloggen framover.

  Tommy S

  SvarSlett
 7. Hei Kåre

  Flotte Svanebilder. Du hadde håpet på svaner i frostrøyk, noe jeg ser du ikke fikk. Svaner i frostrøyk er flott det, men ikke særlig originalt da vi alle har sett det så mange gange tidligere. Da synes jeg flere av bildene her er langt bedre og mer originale enn de klassiske motivene. Liker spesielt det nest øverste, herlig motiv og bra teknisk kvalitet. Den øverste varianten ble litt for steril og hvit etter min mening. En mellomting som flere nevner her tror jeg ville være et bedre alternativ.

  Godt nytt fotoår
  Mvh Henrik

  SvarSlett
 8. God kveld.

  Takk for tilbakemelding. jeg har laget en mellomting og har tenkt og ta det med på neste Bio-foto møte. Skal bli artig å høre hvilken kritikk det får.
  Det med svaner i frostrøyk er som du sier Henrik, et tema mange har forsøkt seg på.Det er et tema som hadde vært artig å til noe på men som er forskjellig. Det blir som du sier lett en me too opplevelse.

  Kåre

  SvarSlett
 9. Likte alle bildene,og synes faktisk det øverste med photoshop triksing er veldig bra. Om det er akseptabelt, ja det er ikke sikkert. Den diskusjonen vil ikke jeg innlate meg på, men pent er det.

  SvarSlett