torsdag 30. desember 2010

Kongeørn i Tokke

Jeg har tidligere vært og fotografert kongeørn hos Terje Sylte og hos Ole Martin, men ennå har jeg ikke fått noen fluktbilder som jeg er fornøyd med. Nå når Jostein Hellevik har bygd et skjul bare tre timers kjøring fra Oslo, var det verdt et forsøk.

Værmeldinga var ikke bra, snø og sterk vind. Det skulle i hvert fall bli bra vinterstemning på bildene denne gangen. Jostein hadde bygd et skjul på en fin plass med utsikt ut over dalen og med god avstand til dalsiden bak. Det fantes et par fine kvister ørna kunne mellomlande på før den fløy inn og landet på åtet. Siden Duy og jeg var de første som brukte skjulet, så vi fort at det var ytterligere et par ting som måtte fikses før det hele var optimalt. (Det er nå fikset.)

 Nikon D300 - 500 mm - f 4,0 med 1,7 converter

Først fikk vi besøk av en ung fugl ved nitiden og så en gang til noe senere på dagen, men begge gangene var den ikke lenge nede på åtet. Hele tiden var de omkranset av både skjære, kråke og ravn.

Nikon D300 - 300 mm -  f 2,8


Nikon D300 - 300 mm  - f 2,8

 Nikon D300 - 300 mm - f 2,8


 Nikon D3 - 200 mm -  f 2,0

Dette treet som er bak er nå fjernet, og bakgrunnen på fluktbildene burde derfor bli rene for de som leier seg inn senere i vinter.

Nikon D3 - 200 mm -  f 2,0
 
Gamleørna kom på et raskt besøk på slutten av dagen da fotolyset var på hell. Vi hadde inntrykk av at fuglene ikke brydde seg mye om kameraklikkinga, men de var vare for bevegelser med kameraet.

Nikon D300 - 300 mm f 2,8 

 Nikon D300 - 500 mm - f 4,0 med 1,7 converter 

Søndagen  hadde vi ikke besøk av kongeørn på åtet. Ungørna satt bare i tretoppene og så ned. Vi så andre  fly over uten å komme ned. Dette syntes vi var rart, og senere fikk vi vite at ørna hadde funnet mat et annet sted. Nok en gang et bevis på at dette ikke er fotografering i dyrehage, men ute i den frie natur. Fuglene gjør det de finner for godt, og det passer ikke alltid med fotografens interesser.

Skal jeg summere opp må jeg innrømme at det ikke ble den uttellinga fotomessig jeg hadde håpet på, men det var et par meget trivelige kvelder hos Maj-Lena og Jostein. Jeg kommer nok til å forsøke meg en gang til litt senere på vinteren.

Jostein kan treffes på  tlf  90065976 eller på mail:  jostein@hovdmyra.no.
Se også:   http://www.hovdmyra.no/

7 kommentarer:

 1. Mycket fina bilder Kåre ! Riktiga kanonbilder allihop.
  Önskar dig ett Gott Nytt År med många "pangbilder"!!

  SvarSlett
 2. Great picture Káre.... well done.

  Greetings from Holland, Joop

  SvarSlett
 3. Fette bilder, Kåre!
  Du skal ta stills på settet den dagen jeg lager en Vikingfilm.
  Heia Nikkon!
  Mirko

  SvarSlett
 4. Hei.
  Takk for trivelige tilbakemeldinger! Godt nytt år til dere alle.

  Kåre

  SvarSlett
 5. Imponerende bra bilder, Kåre!

  SvarSlett
 6. Det er tålmodighet som gjelder når en sitter ved åtet. Og som du sier vil ikke alltid fuglene det vi vil.Likte veldig godt det første bildet. Lykke til med de neste bildene.

  SvarSlett
 7. Bra bilder av kongeørn. Jeg likte best bildet av kongeørn og skjære - tilsynelatende gode venner.

  SvarSlett