mandag 13. desember 2010

Dong Nai River, Vietnam

Fotografisk ble nok turene på elva nedenfor strykene mest vellykket. Jeg leide en båt som og kjørte opp og ned elva på den siden som hadde lys inn mot elvebredden. Nå var det langt lettereå komme på skuddhold enn på turene i jungelen. Vi holdt fokus på de fuglene som satt lavt nede. Den lokale guiden hadde etter hvert skjønt at det ikke ble bra bilder av fugl i tretoppene 20 - 30 meter opp.


Kingfisher var en art som ofte satt nede på kvist en meter eller to over vannflaten. De var derfor lette å oppdage på passe avstand. Da slakket vi på farta og drev ned mot fuglene. Noen var lettskremte, mens andre var mer samarbeidsvillige. Det er ikke store fuglen, så selv her ble det nødvendig med noe beskjæring for at det ikke bare skulle bli miljøbilder.

Jeg har ikke fått tak i boka om fugler i Sørøst Asia ennå, så noen artsbestemmelse er jeg ikke i stand til å gjøre.Langs elva var det foruten litt trafikk av yrkesmessig karakter; noen lokale fiskere som holdt på. Jeg ble litt fascinert av den måten de ror på.


Kan vel ikke si annet at det har vært et par helger som jeg vil huske, så det er nok noe jeg kommer til å gjøre flere ganger, ta med kamera på tur og forsøke å finne noen lokaliteter som er vært å bruke tid på. Nå er imidlertid denne turen over, det er bare å sette nesa hjemover fra 30 røde til 20 blå. Brå overgang.

3 kommentarer:

 1. Hei Kåre

  Ser ut til at det ble mer klaff på elva enn i jungelen, flere blinkskudd her. Utrolig artig måte de ror på da, tror sikkert at det er langt mer effektiv enn å ro med armene som vi gjør. Man er jo mye sterkere i beina.

  SvarSlett
 2. Sa jo til deg jungelen finnes ingenting. Mer derimot langs elva er mye bedre. Mange flotte arter :)

  Du så vel ikke du ro med et åre på stående.

  mvh duy

  SvarSlett
 3. Hei

  Ja, det ble bedre på elva enn i jungelen. Uansett var det hele en bonus, så kan ikke si annet enn at det var en minnerik helg.

  Kåre

  SvarSlett