mandag 30. januar 2012

Nytt forsøk på moskus.

Kjørte opp til Hjerkinn også denne helgen. Klarte ikke helt å akseptere at forrige helg ble en bomtur. Yr spådde vind og litt snø så forholdene var slik jeg ønsket meg dem.

Siden Dovre var stengt på torsdag kveld, stoppet Henrik og jeg på Folldal for natten. Tidlig opp, en liten kjøretur og så bar det inn over Tverrfjellet på truger i  liten kuling og drøye ti blå. Der skulle det stå dyr i følge noen kjente fotografer. Vi fant masse spor på toppen, men dyrene var borte. Sikten var etter hvert grei, så vi kunne bruke kikkert. Det hjalp ikke, klarte ikke å se noe som skilte seg ut fra stein eller noe som beveget seg over de store hvite sneflatene. Frustrerende!!
Den kjente pavillliongen til Snøhetta hadde ikke flyttet på seg. Den er forresten kåret til "World Display Building of the year" av World Architecure Festival i Barcelona. Pavilliongen var stengt, så det var bare mulig å beskue den utenifra. Jeg har forresten hørt at den som får et bilde av en moskus som slikker bygget får en premie av arkitektkontoret. Vet ikke om det stemmer, men det er kanskje verdt et forsøk.Lørdag var det en ny dag med nye muligheter. Optimismen var igjen på topp, så denne gangen forsøkte vi et nytt fjell, Høgsnyta. Samme rute som sist, opp bjerkelia, rundt kanten og på kryss og tvers over toppen. Igjen samme resultat som på fredagen, masse spor, men ingen dyr.

 Det var bare å innse at også denne turen var uten fotomessig ressultat. Herlige turer i høyfjellet, men kameraet hadde bare tjent som vekt i sekken for å komme i form. Ikke helt unyttig det heller.

Dovrefjell er jo et sted uten lys etter solnedgang, så siden det klarnet opp, tok vi noen bilder med lang lukketid. Noe må man jo finne på.


Motivasjonen var ikke heltpå topp for å dra på nytt innover i fjellet mot Kolla eller Nystuguhø som vi hadde sett en flokk på toppen av. Det ble fossekall på veien hjem, denne gang i nesten -20 grader.


Skal jeg få moskus i vinterfjellet denne sesongen så må det bli etter at jeg har vært hos Ketil og fotografert hare. Der har vi kjentmann så det blir ikke bomtur.

Takk for en trivelig tur, Henrik!

12 kommentarer:

 1. Turen ble jo fint som så, men motiv var det manko av. Bare grønt signal på hjemfronten og ledige helger så sekken full med foto utstyr og truger. Ingen garanti, vet at du lykkes tilslutt.

  :) duy

  SvarSlett
 2. De to siste bildene ble et fint plaster på såret, fine foto! Du gir deg nok ikke tenker jeg, så du lykkes nok til slutt! Tipper du vil få lønn for strevet, og at vi etterhvert får sett en serie gode moskusbilder her på bloggen.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 3. Huff å huff dette høres tragiskt ut, lå du i telt denne helgen også?
  morten

  SvarSlett
 4. Av og til er det stang ut. Sånn er det bare. Opplever litt av det samme på åteplassen vår nå. Lite hauk å se de siste dagene. Det gjelder å komme seg raskt etter skuffelsen. Lykke til med moskusen neste gang, og med harene i nord! Willy

  SvarSlett
 5. Synd at vinduene på paviljongen var så isete - jeg hadde gledet meg til å se litt arkitektur på bloggen. Bildene jeg har sett av interiøret er helt nydelig, absolutt prisverdig, men den ser jo nesten litt kald og trist ut på bildet ditt!

  SvarSlett
 6. Ja, det er bare å akseptere at ikke alt går som en ønsker. Er det dårlig evne til å finne ting eller var dyrene ikke der jeg så etter dem? Det er bare å forsøke en gang til, til slutt blir det slik jeg ønsker / håper på.

  Denne helgen var det luksus, hytteliv.

  SvarSlett
 7. Hei Kåre

  Nei det går ikke alltid som man ønsker. Men en fin tur var det og vi fikk virkelig måle krefter med vinterfjellet på fredagen. Litt bilder ble det da på brikka, synes spesielt fossekallbildet du presenterer nederst er glimrende. Lav og spennende vinkel. Nattmotivet ble det også bra svong over. Takk for en hyggelig tur.

  Henrik

  SvarSlett
 8. Synd med bomturer selvfølgelig, men de er på en måte "nøvendige" for at man skal verdsette det de gangene man lykkes, ikke sant ? Jeg liker forøvrig fossekallbildene dine, med veldig lave standpunkt over is og vann !

  SvarSlett
 9. Det er trist med slike bomturer. Men slik er det med naturen og dyrene det er ikke vi som bestemmer. Det er det jeg synes er så spennende med naturfoto, noen ganger får en vinnerloddet, men når en får det vet en ikke....
  Jeg synes fossekall bildet er en flott vinner jeg da! Og nattebildet med stjernene var nydelig.
  Håper dere trekker det store loddet neste gang!!!
  Ha en trivelig helg.

  SvarSlett
 10. Hei.
  Blir ekstra stas å lykkes når det ligger noen bomturer i bånn. Synes fossekallen ble veldig flott.

  SvarSlett
 11. Hei Kåre - de siste to årene har moskusen flyttet på seg fra de vanlige vinterbeitene. Den er nå lengre ned i Drivdalen på selve framkanten av Nystugguhøa... der går hoveddelen av flokkene nå på vinteren.....

  SvarSlett
 12. Ola.
  Takk for info. Håper bare at jeg får tid til en tur til før vinteren er over.

  Kåre

  SvarSlett