onsdag 1. desember 2010

Gyeongju National Park, Sør-Korea

Det ble en enkel planlegging for denne turen; fant den nationalparken i Sør-Korea som lå i nærheten av møtestedet mitt. Valget falt derfor på Gyeongju som ligger en times kjøring nord-øst for Ulsan. I følge nettstedet jeg fant, skulle det være et rikt fugleliv hele året. Foruten dyrelivet i parken er byen mer kjent som hovedsete for Shilla Dynastiet, som regjerte Korea i 1000 år. Det mye historie der som jeg ikke oppsøkte, men som det sikkert er interessant å bruke litt tid på.


Lørdag morgen skulle planen settes ut i livet. Jeg fikk tak i ei drosje som kjørte til der hvor stiene begynte. Drosjesjåføren var ikke kjent han heller, så utgangspunktet ble litt omtrentlig. Fant en sti som gikk i utkanten av dyrket mark, og så bar det oppover gjennom busker og kratt mot toppen av en fjellrygg. Det var masse fuglelyder å høre, men få fugl å se. De jeg fikk øye på fløy langt utenfor "skuddhold". Jeg forsøkte å sitte rolig og vente og se, men det hjalp heller ikke. Etter to - tre timer med venting uten resultat, var det bare å innse at dette var ikke metoden for å få fuglebilder. Pakket så sammen kameraet og begynte å gå nedover, men en annen vei enn den jeg hadde gått opp. Etter en stund kom jeg ned på stien som jeg var på utkikk etter opprinnelig. Her var det ganske stor trafikk av koreanere som var på tur. Etter noen km gikk stien forbi et kloster. Et sted for meditasjon.På toppen var det god utsikt over dalen under og en ny budda hogd inn i fjellet.Stien gikk videre langs ryggen og på veien fikk jeg en mulighet til å ta bilder av fugl, en hakkespett eller to føk opp og ned noen furustammer. Utfordringen er å få til en ren bakgrunn og unngå kvist foran fuglen. Fjærdrakta kommer heller ikke til sin rett i skyggen under trærne. Så langt syd er sollyset alt for sterkt midt på dagen og kontrasten mellom sol og skygge for stor.


Jeg vet ikke hvilken art dette er, men den er helt sikkert ny for meg.
Noen timer senere var jeg nede på bilveien igjen, og da hadde turen blitt nesten 20 km. Lang spasertur for et bilde av en hakkespett.
Søndag ble jeg heller med mine koreanske venner på fisketur. Det er ikke mye å skrive hjem om etter norske forhold. Jeg hadde knapt nok tatt med meg den fangsten hjem til katta, men der var holdningene helt annerledes. De konkurrerer med hegren om matfatet.Dette ble med andre ord heller ikke den store foto-helgen, men det skal ikke være lett å få blink.


Jeg skulle ha reist hjem til kulda i løpet av den påfølgende uke, men turen ble forlenget med noen dager og da ble det ett nytt forsøk på foto i utlandet, denne gang fra Cat Tien nationalpark i Vietnam.

3 kommentarer:

 1. Huff da, ingen bra start på slik ukjent sted uten guiden Mr Johansen. Men en fin tur for gratis morsjon fikk du :) Jeg hadde blitt overglad hvis jeg hadde truffet disse Buddha statuene (gravert direkte fra fjell/stein). Noe som jeg beundre.

  Ser ut som det er en slag spett, men har ingen peiling. Artig å føle med CaTien parken om det ble noe ut av.

  mvh duy

  SvarSlett
 2. Hei Kåre

  Ikke lett å komme til et helt nytt sted og treffe blink. Bør nok ha guide eller bruke flere dager. Men som Duy skriver fikk du mye gratis mosjon, og jeg regner med at temperaturene der du er er av et helt annet kaliber enn de 20 blå vi har hjemme om dagen!

  Henrik

  SvarSlett
 3. Hei.
  Ja, mosjon ble det og et artig møte med ei nonne som nøt stillheten i fjellet til meditasjon.
  Dette var bedre bruk av helgen enn å ligge på sengen, som fort blir alternativet. Man må bare ikke gi opp.

  Kåre

  SvarSlett