mandag 21. mars 2011

Skjeggmeis i Vestfold

Denne helgens fotoaktiviteter ble en kort biltur til Vestfold sammen med Kim og Duy for å fotografere sjeggmeis og landskap siden det skulle være fullmåne.

Første stopp ble Tønsberg hvor en flokk med sjeggmeis hadde overvinteret i sivskogen. Etter litt rekognosering og en prat med noen som var kjente i området gikk vi ut i "sivskogen". Vi fant oss hver vår åpning og ventet. Fuglene var det intet problem å høre, men de var vanskelig å få øye på. De holdt seg inne mellom stråene og beveget seg hele tiden rundt omkring. Autofokus på kameraet var bare å slå av, så det var en utfordring å finne dem i søkeren og klare å stille inn objektivet slik at fuglen ble skarp. Noen bilder klarte jeg å ta på lørdag. Det var noen som satt mer i ro og som det var lettere å få bilde av gjennom all "sivskogen"Siden det var fullmåne og værmeldingen var bra, dro vi ned til Verdens Ende for å se på solnedgangen og at månen kom opp. Vi  kom dit en time før solnedgang, så det var rimelig med tid til å finne oss en plass med bra utsikt både vest- og østover.Greit nok at det var litt mer skyer enn det værmannen hadde spådd, men det var ikke særlig fart i dem. Ingen duse skyer på tross av lukketider på 30 sekEtter å ha fått foreviget både solnedgangen og at månen kom opp, satte vi kursen mot bilen i mørket. Det var ikke helt enkelt siden det var bare Kim som hadde husket å ta med seg lykt. Tilbake ved veien på Verdens Ende kunne vi ikke la være å forevige minnesmerket. Måneskinnet gjorde silhuetten spesiell, og vi synes det var en litt artig vri med månen i kurven.
Søndag morgen var det igjen tilbake til Tønsberg for annet forsøk på skjeggmeisen. Jeg fikk nesten ingen bilder på tross av at den gikk mellom bena på meg til tider. Den gikk på bakken mellom alle stråene. Dårlig lys og umulig å fokusere.
Søndag ettermiddag dro vi ned til Mølen, men der møtte havtåka og en frisk vind oss. Vi så både sanglerke, snøspurv og en del andre arter som vi godt kunne brukt tid på, men det gikk ikke å få noen av dem på "skuddhold". Solnedgang blir det ikke i slikt vær, så det var bare å sette nesa hjemover.  Det har tross alt vært ei trivelig helg og vi har blitt noen erfaringer rikere.

4 kommentarer:

 1. Fina bilder Kåre! Skäggmesen är en "drömfågel" för mig att få se och fota. Hoppas kunna få till det i år. Månbilderna var stämningsfulla. Ser ut som ni hade en pen tur !

  SvarSlett
 2. Heisann

  Mange flotte bilder du har fått fra mine hjemtrakter. Skjeggmeisbildene er selvfølgelig gode. Men jeg likte spesielt godt landskapsbildene fra Verdens Ende. Månen i kurven var en glimrende ide!
  Synd at tåka ødela solnedgangen på Mølen. Men Mølen er en flott plass uansett vær.

  Tommy S

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer. Vi må vel si oss fornøyd med turen på tross av at søndagen ikke svarte tilforventningene.

  Kåre

  SvarSlett
 4. Mange flotte bilder fra turen deres her Kåre..
  Liker spessielt godt stemningsbildene dine..
  Var i Tønsberg selv også, men så ikke snurten av skjeggmeisen så ga opp etter et par timer for og fortsette ned til Mølen..

  Ole Arne

  SvarSlett