mandag 28. november 2011

Hønsehauk og kongeørn på Flatanger


Lørdag gjaldt det å komme seg opp i tide. Vi måtte være inne i skjulet før det ble lyst. Vel inne og med kameraene klare var det bare å vente på hauken. Lyset kom og med det meisene. Ekornet kom, ikke bare ett, men tre, nøtteskrika og .......

Dette var ikke det vi hadde ventet på, men hva skal man finne på for å få tiden til å gå. Dette var andre gang jeg satt i haukskjulet uten at noe dukket opp, så vi lurte på om det var noen vits i å fortsette å vente. Lyset ble dårligere inne i skogen. Sist gang kom hauken etter at vi hadde gått i skumringen, så det var ingen grunn til å gjenta historien. Imidlertid lurte vi på om vi skulle ta bilder av jerpa, som var dagens åte, og sende det til Ole Martin som et minne for dagen. Det ble bare en SMS ved totiden mens lyset begynte å bli borte. Det gikk ikke mange minuttene før han svarte og så kom hauken. Vi skulle få bildene våre. Ingen grunn til å gjennta Ole Jørgen sin iver og fyre i vei med lange serier og skremme fuglen. Vi skjøt bare enkeltbilder og hadde den i litt over en time. Da var ISO oppe i 5000 og lukketiden på 1/40 sek.


 Etter å ha speidet en stund fløy den ned og satte seg på jerpa, men med ryggen til oss. Virket som om ekornene gjorde den litt nervøs, men til slutt var maten i fokus.


Etter å ha fått i seg mesteparten av maten, tenkte nok hauken at resten tar jeg med meg, men den gang ei. Byttet gikk ikke an å flytte. Øynene ble skarpe fordi den "hang" fast selv om lukketiden var alt for lang, 1/40 sek.


Siden hun ikke fikk med seg maten  varte det ikke lenge før hun var tilbake i trærne rundt og så var forestillingen slutt for vår del. Det var bare å ringe Ole Martin og så var han der ganke raskt.


 Søndag var det kongeørn, tidlig opp og en lang kjøretur hjem etterpå. Vi bestemte oss for å holde ut til fire tiden om nødvendig. Denne dagen måtte vi ikke vente lenge, ørna landet rett på åten før ni. Så da var det bare og begynne litt forsiktig igjen. Først var det å få i seg litt mat og så mågtte også dette byttet flyttes på .Ørn på åte var ikke det jeg var ute etter, men litt flere ørner som slåss om åtet i et hvitt landskap med nysnø. Drømmen får leve videre.

Etter en time hadde også denne ørna fått nok mat, den stoppet knapt i toppen på ei av furuene før den kastet seg ut over dalen og siden så vi den ikke mer. Reven ble ov erlatt til nøtteskrika og kråkene.Vi ble sittende til litt etter tre før vi ble hentet ut, fem timer uten at noe mer hendte. Det ble bare noen bilder av kråka i tretoppen. Stripene fra de tette regnbygene vi fikk ut over dagen gjør seg, skulle bare vært noen andre fugler med på bildene.


Dette ble, på tross av at ønskene når det gjelder motiver ikke gikk i oppfyllelse, en trivelig helg. Alltid trivelig å komme til Ole Martin og han gjør det som han kan for at oppholdet skal bli vellykket.

5 kommentarer:

 1. Ja det er trivelig i Flatanger. Det er nok stemningen mellom fotografene også, det å møte folk som har samme interesse.
  For meg er de første bildene supre. Jeg hadde nok sittet lenge i skjul for å få et slikt ekornbilde. Nydelig!
  Synes du har fått flotte haukebilder. Du har øyekontakt med den også. Utrolig de øynene. De stirrer en i senk. Har opplevd at hauken kommer mest tidlig på morgene og seint på ettermiddagen. Utrolig bra bilder med iso 5000 da...
  Kongeørnen i snøvær får du helt sikkert senere, må ha noe å strekke seg etter i fremtiden også.

  SvarSlett
 2. Ser ut som turen til Flatanger var vellykket.
  Fine bilder fra turen du her viser.

  ketil

  SvarSlett
 3. Alltid artig og trivelig på Lauvnes (the Eagle man). Flott miljø bilder av hauken, hvor fartsfull er desidert det best for meg. Kongen på flukt på vi nok sitte mange ganger. Holder ikke med et par dager. Feb er nok en annen mulighet da.

  duy

  SvarSlett
 4. Hallo Kåre. Du og Din bror var ikke heldige ang Hauken. Den har jo vanligvis sittet fra morgenen av og i flere timer. Nå er det en unghauk som råder grunnen.Men du er flink med ditt kamera og her er meget flotte bilder .Godt jobba. Nov 2010 var jo vinteren her, nå venter vi storm nr 8,kona synes jeg begynner å bli tynn i håret:-)Men Dere er velkommen tilbake.Først blir det jul:-) Ole

  SvarSlett
 5. Flotte bilder og min favoritt er nest siste haukebildet:) Stilig

  SvarSlett