fredag 6. april 2012

Tranedans i Kushiro, Hokkaido Japan

På veien til og fra Rausu måtte vi stoppe i Kushiro for å få flyforbindelsen til Tokyo. Det var i grunnen greit for byen er kjent for å ha mange japantraner på vinterforing.
Det ble litt oppfrisking av japansk etikette, kultur og det lille jeg hadde av kunnskaper i japansk på denne turen. Man kommer ikke langt med engelsk når man reiser utenfor de store turistmålene. Det blir å stotre seg frem med de midlene man har.
Jeg klarte etter mye om og men å skaffe en drosje som tok meg til foringsplassen og få forklart at den skulle plukke meg opp noen timer senere. Når den språklige utfordringen var tatt, var det å ta fatt på den fotografiske; hvite traner med svart hode på hvit nysnø og ikke minst sol fra blå himmel. Ikke drømmen for en fotograf som foretrekker morgen og kveldslys.

Fuglene kom inn fra forskjellige retninger, noen kom inn lavt over jordene mens andre kom inn høyt over, tok en runde og så inn for landing. Det var vårt håp den ene morgenen Duy og jeg var der, at fuglene skulle komme som i Hornborgarsjøen, med morgenlyset. Slik ble det ikke, de kom ikke før nærmere ni. Da hadde vi ventet på dem fra før soloppgang ved seks tiden. Det ble ikke så mye fart i fuglene før etter at de hadde fått en sekk med korn. Den ble servert ved ti tiden.


Da kom det ikke bare traner, men noen duer og sangsvaner innfant seg også på området.Vi fikk da til slutt noen bilder av tranedansen. Skjønner godt at man må bruke mye tid for å få riktig positur på fuglene, ren bakgrunn og kun de fuglene som danser på bildene. Så her var det nok av utfordringer.


Vi så en utstilling av en Japansk fotograf i et shoppingsenter. Når jeg sammenligner de bildene  med dem jeg fikk, så er det bare å innse at her må det mer til enn en langhelg for å få tilfredstillende resultater. Må se på dette som en begynnelse. (Skal bli moro å komme tilbake igjen til disse majestetiske fuglene.)

Etter dagens seanse var det bare å ta løpefart mot vinden og så dra til et sted de kan være i fred for natten, og vi fløy hjem.
6 kommentarer:

 1. Syntes du har fått til en flott serie av tranedansen! :-)

  Mvh Knut W.

  SvarSlett
 2. Nydelig serie fra tranedansen. Utrolig flotte traner, så fin og hvit fjærdrakt. Har sett denne dansen i Sverige og det er en artig opplevelse. Det er alltid slik at en må tilbake for å få det perfekte bildet... eller....
  Ønsker deg en flott påske.

  SvarSlett
 3. Hei Kåre

  Synes du har fått en fin serie av tranene, men som du skriver er det ikke bare å få lys og forhold som ønsket i løpet av en helg. Artig det bildet der den ene tranen er i lufta.

  Henrik

  SvarSlett
 4. Du skal slettes ikke være misfornøyd med disse bildene. Flere meget gode, blant annet nr.7,8 og 11. Forstår dog at de beste bildene ikke er tatt, noe som heldigvis sjelden vil skje..:)

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Absolutt en fin serie av tranene.

  ketil

  SvarSlett
 6. Flotte bilder av fin tranedans. Men kanskje bildet av svanen i snevær hadde mest stemning over seg.

  Hør av deg når du er på mine kanter.

  SvarSlett