torsdag 27. september 2012

Rein i Forollhogna

Høsten er kommet ogpå tide å dra til fjells for å ta bilder av fine høstfarger og brunstige reinsdyr. Jeg har i flere år tenkt å bruke noen dager i Forollhogna nasjonalpark for å ta bilde av villrein i brunst, men inntil nå har det blitt med tanken.Kjørte oppover tidlig lørdags morgen og var klar for for å gå innover i fjellet ved lunsjtider. Det hadde vært nordavind de siste dagene, og vi hadde fått vite at en "mindre" flokk fortsatt var iområdet. Vi dro inn i fjellet med 600 mm, stativ og litt mat i sekken. Etter en og en halv times gange fant vi flokken. Det var bare å holde passe avstand og følge med på hva som skjedde og forsøke å få noen bilder. Lett for å bli bare rot av en slik mengde dyr, men noen bilder ble det før dagen var over og vi måtte sette nesa hjemover mot lavvoen.


Det er greit å ta en hvil midt på dagen. Tar på å passe på simlene og holde konkurrentene på avstand. Kalven under sov dypt. Jeg kunne gått opp og klappet den, men gikk litt på avstand for å komme utenfor nærgrensa til 600 mm objektivet.Neste dag var det igjen tidlig opp og begi seg på jakt etter flokken. Denne dagen fant vi flokken ved en topp litt lenger inn i fjellet. Så var det bare å henge på.

 Det er kampen om simlene som gjelder og jeg kan ikke skjønne annet enn at det tar på. Den helga vi brukte på denne flokken så vi kun et fåtall forsøk på parring. Det var nok noen dager for tidlig, så det ble med noen kamper mellom ivrige beilere.
Den andre dagen, søndagen, kom til en slutt og vi så reinen vandre videre opp mot neste topp, mens vi måtte sette kursen mot lavvoen igjen. Burde komme oss tilbake før sola gikk ned, ikke lett å gå i vierkratt eller myr med hodelykt og å holde retningen med kompass.

11 kommentarer:

 1. Fin bildeserie fra fjellheimen. Det tredje var etter min mening lekkert. Ellers stoppet jeg opp ved nr 4 og 9.

  SvarSlett
 2. Bilde 7 viser vel at noe er på gang. :)
  En flott serie fra vår vakre natur dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det ble bare med løpeturen. :-)

   Slett
 3. Flott serie av villreinen i flott natur! Likte ekstra godt nr 3,4 og 9 :-)
  Rune

  SvarSlett
 4. Veldig fin serie av reinen i Forollhogna. Jeg bor på Kvikne og samboeren og jeg var i fjellet forrige helg, lurer faktisk på om jeg så deg - du ligner ihvertfall på en av fotografene jeg så :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var der fra lørdag morgen til mandag ettermiddag, så du skal nok ikke se bort fra at våre veier har krysset hverandre. Siden du ikke har noe bilde i bloggen kan jeg ikke sjekke. :-)

   Slett
 5. Hei Kåre

  Synes du har fått med deg et flott knippe med Reinsdyrbilder fra forollhogna. Liker godt bilde 3 og 4, men også herlig action på bilde 9.

  Henrik

  SvarSlett
 6. Mange bra bilder av villrein.Jeg holder en ekstra knapp på det fjerde og det niende bilde. Det femte bilde er også et godt bilde.

  SvarSlett
 7. Flotte bilder! #3 og #9 er mine favoritter!

  SvarSlett
 8. Fine bilder Kåre. Herlig å være på fjellet å se jobbe med disse dyrene. Egen stemning å oppholde seg i nærheten av flokken på denne tiden....

  SvarSlett
 9. Mange flotte fra denne turen. Kan ikke klage i hele tatt du.
  Skulle ønske jeg hadde helsa til å slippe buhøns uttrykket :)
  Mine valg blir 3,7 og 9

  :) duy

  SvarSlett