tirsdag 18. juni 2013

En natt ved et lite tjern.


I sommer håper jeg på å få noen brukbare bilder av smålom. I friskt mot har vi satt opp kamoen ved kanten av myra og det var ikke noe annet å gjøre enn å skjære hull i duken for å få bildene med lav vinkel.

Første kvelden var det nesten vindstille på kvelden, men verken hannen eller hunnen med en unge på slep kom nært nok til gode bilder i kveldslyset før sola forsvant bak tretoppene.

Litt padling frem og tilbake og så satte hannen avgårde på fisketur. Den varte en drøy time og så var fotolyset borte.


I dag tidlig våknet jeg i tretiden til tett "frostrøyk". Omtrent ikke mulig å få øye på fuglene med det blotte øyet, og langt verre å fokusere. Autofokusen bare jaget frem og tilbake uten å ta tak. Etter hvert skjønte jeg hvorfor, ikke bare var det dugg på frontelementet, men et lag på nesten to mm med "isete sørpe". Fikk tørket det av og fikk noen bilder av lomen i den litt trolske stemningen. Hjelper godt med både frostrøyk, lav sol inn i disen og lom som skriker akkompanjert av traner og annen småfugl.


Måtte bare forsøke å få noen stemningsbilder, men vinkelen, sola, avstanden spilte ikke helt på lag denne morgenen. Det kan man ikke forvente heller.Da klokka passerte seks forsvant den for andre gang på vei etter mat til den glupske ungen. Da var det tid for meg å gå på jobb og håpe at det ikke blir for lenge til neste gang. Sommeren er kort og det er mye annet som står på planen. Sove kan man i hvertfall gjøre til vinteren.
5 kommentarer:

 1. Fint fra smålomtjernet Kåre. Likte det første tåkebildet svært godt.

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Ja, Knut Børge, jeg liker å forsøke å få til noe annerledes enn hva alle andre gjør, men det er ikke lett. Det er bare å jobbe med motivet, så får en se om man klarer å skape noe spesielt etter hvert. Uansett ei fin natt i skogen og det er det som teller i det lange løp.

  SvarSlett
 3. dette var lekkert, liker spesielt godt det første

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det første bildet var det eneste jeg fikk i fint kveldslys. Alt klaffer ikke.

   Slett
 4. Beautiful photographs, such views are delighting the eye:) Greetings

  SvarSlett