søndag 16. juni 2013

Lofoten, en lang week-end.

Vi, dvs Henrik, Duy, bror min og jeg bestemte oss relativt fort for å ta en langhelg i Lofoten. Rorbu, flybilleter og bil ble ordnet raskt og så var det bare å pakke sekken for en lang helg med landskapsfoto. Yr hadde lovet oss delvis skyet og pent vær hele helga.

Vi landet på Evenes i fint sommervær og sol fra nesten skyfri himmel. Det var bare å hive seg inn i leiebilen og kjøre. Vi kunne begynne å fotografere ved midnatt mens skyene begynte å trekke over. Helt greit for landskapsbilder med midnattsol.Litt ut i de små timene måtte jeg ta meg en strekk i gresset og våknet ikke før det begynte å regne. Da var det slutt på finværet for den helgen. Yr holdt ikke hva som var lovet. Tåka lå på noen hundre meter og det var lett regn stort sett hele helgen.
Kjetil var også i Lofoten og han fant ei revetispe som var ganske fotogen. Det reddet helga for oss. Uansett vær så var vi der hver morgen fra tretiden og noen timer. Virkelig artig opplevelse!!
På tgross av været fikk vi noen landskapsbilder også, men ikke av den typen vi hadde håpet å ta.
Himmelen var alltid grå og nesten uten konturer. Ikke mye å gjøre med det så det ble noe bilder av fugl  også. Vi fant et par ryper i nærheten av et lite vann med storlom. I tillegg fikk vi også se jordugle ikke langt fra rorbua vi hadde leid.
Noen flere forsøk på å ta flere landskapsbilder ble det, men ikke mye å skryte av med en himmel uten særlige konturer. Det ble reven som fikk oppmerksomheten.

Mandag, etter lunch var det bare å kjøre tilbake til Evenes i gråværet. Vi er nok nødt til å ta en tur til skal vi få det vi hadde planlagt og håpet på, men jeg er tross alt fornøyd med utbyttet fra turen.

4 kommentarer:

  1. Her var det mange skikkelig flotte bilder

    SvarSlett
  2. Ja herremin du her var mye fint gitt!!!!

    SvarSlett
  3. Flotte bilder, selv om været ikke hørte etter YR. Har vært mange ganger i Lofoten, men aldri for å fotografere, kjenner jeg får litt ekstra lyst på en tur når jeg ser bildene dine. Det øverste bildet ble riktig nydelig!

    SvarSlett