søndag 27. oktober 2013

Nyungwe National Park, Rwanda

Etter tre dager med gorilla var det en ny transportetappe til siste stopp på denne turen. Siste stopp var Nyungwe National Park. Der skal det være rikt fugleliv, ulike arter av apekatter og innsekter. Med andre ord, mer enn nok av fotomuligheter.

Første kvelden var det en kort kjøretur til et sted hvor vi fikk se L'Hoest apekatter. De holdt til i et relativt stort tre med frukter som de satte til livs. Der holdt de på så lenge vi hadde fotolys.

Noen individer var mindre sky enn det som var vanlig blant dem, og da var de nesten innenfor nærgrensa på 600 mm objektivet.

I samme treet var det også et par av en annen art som jeg tror er owl-faced monkey. De var det ikke lett å få et godt bilde av, men jeg fikk et par som jeg er fornøyd med.L`Hoest s kal være den mest vanlige arten langs veiene og vi fikk etter hvert se denne arten ganske ofte. Som oftest i veiskråningene eller av og til når de krysset veien. Ikke alltid like enkelt å komme i riktig fotomessig posisjon. Man kan ikke satse på fotgjengerrettigheter i det landet.


 Rett ved lodgen der vi bodde, var det en stor te-plantasje. Tydelig at det var en stor næring i området. De som arbeidet var ikke veldig ivrige i å la seg fotografere, Snudde seg fort vekk fra fotografen når de  oppdaget at kameraet pekte på dem.  Godt å ha en stor telelinse .


 På stasjonen der vi plukket opp rangeren som skulle være guide for oss, var det busker med fine blomster, og derfor mange kolibrier. En utfordring å få et rent bilde av fugl og blomst. Teknikken ble og finne seg en blomst og en bakgrunn som var grei. Så var det bare å vente på at en fugl skulle sette seg på det riktige stedet.
Det var ikke alltid like enkelt å komme i posisjon for å ta bilder av apekatter i soloppgang, men det ble litt landskap også. Fantastisk å se sola kom opp over horisonten og at morgen-tåka lettet etter hvert.To morgener forsøkte vi å finne sjimpanser. Vi kom ikke frem til det treet der de satt i om natta i tide for å få våre bilder, både for egen og Ole Jørgens frustrasjon. Guidene klarte ikke å innrømme at de hadde mislykkes med oppdraget og tok oss ut på lange turer i bushen. Bare tull, men hva gjør en når vi ønsker å tro på det de forteller. PC beholdt i hvertfall humøret, men Ole Jørgens temperament kokte over av forbannelse.


Om det ikke ble sjimpanser så ble det et par nye arter med fugl.

Den andre dagen vi gikk etter sjimpanser ble det en annen art apekatter, Grey-cheeked mangabey. Jeg så dem bare i tretoppene, men siden skråningen var meget bratt ble bildene tatt ganske i horisontal vinkel.

En siste tur før det bar hjemover, langs en "traktorvei" innover i jungelen. Mange fugler, men ikke bestandig i riktig vinkel. Bedre å være fugletitter her enn fotograf.


Turen var over for denne gang. Sjimpansene hadde jeg ikke fått noen bilder av, men slik er det i dette gamet. De har nok  noe å lære i dette landet for å tilrettelegge bedre for turister.Kan bare takke for en trivelig tur, kommer nok tilbake til Afrika, men sannsynligvis ikke til Rwanda en gang til.

4 kommentarer:

 1. her var det veldig mange bra bilder, liker løpende ape og nummer 2 spesielt godt

  SvarSlett
 2. Bomturer eller ei. Knallfine bilder ble det i hvert fall. (For øvrig er denne bomturen blitt en liten "snakkis").

  SvarSlett
 3. Bonjour,
  Je découvre ton blog, j'aime beaucoup ton travail! Des aventures et de très belles photos vraiment magnifiques!!!
  Je suis artiste peintre, photographe amateur; je me suis inscrite pour suivre tes publications!
  Je t'invite à me rendre visite sur mes blogs, merci beaucoup et bonne journée! Cath.

  SvarSlett