onsdag 5. oktober 2011

Dag 1 i Masai Mara, Kenya

Endelig var turen til Masai Mara kommet. Så frem til å få litt selskap og å få flere dager i samme område for å kunne jobbe mer med motivene. Etter ei natt møtte jeg Ole Jørgen og de andre til frokost på hotellet i Nairobi. En times flytur i stedet for åtte timer i bil. Det var ikke større maskin enn at da vi fikk lastet inn ni passe store nordboere og alt fotoutsyret, så var maskinen full.


Vi hadde ikke mer enn kommet oss inn i safaribilene så fikk vi beskjed om å finne frem fotoutstyret. Det var noe på veien til leiren som kunne være interessant. Første stopp ble en geopard med en unge. Passe leken som enhver kattunge. Mora fikk ikke være i fred lenge av gangen, men det ble en pause mellom alle krumspringene.


Det er rart å sitte i en safaribil bare meter unna disse rovdyrene. To skritt fra bilen og så blir en plutselig mat.

Neste stopp var på vei til teltleiren der vi skulle bo. Lunchen ble inntatt ved en bekk hvor det var observert en leopard tidligere denne morgenen. Litt leting langs elveleiet og så fant vi dyret bak noen busker.


Ole Jørgen passet på å få bilen hvor han satt i riktig posisjon. Det var mye å lære av hans evne til å forutse hva som skulle skje og stå i riktig vinkel i forhold til objektet man skulle ta bilde av, bakgrunn og lys. Det var i hvertfall helt sikkert at det faktum at vi her kunne kjøre hvor vi ville, gjorde det mulig å ta langt bedre bilder enn det som hadde vært mulig tidligere i uka.

Dette var en start på oppholdet i Masai Mara som lang oversteg våre forventninger. Tiden gikk fort og det var bare å komme seg videre til leiren, få satt fra seg bagasjen i teltene, spise lunch og komme seg ut igjen. Det var bare å finne leoparden igjen og fortsette der vi forlot den. På veien dit kom vi forbi et par sjakaler. De lå i skyggen og slappet av, men da bilen kom  for nær, trakk en av dem seg unna. Ganske sky dyr.


Ikke lang tid etterpå fant en av de tre bilene igjen leoparden og vi var rakt i posisjon til nye bilder av det fine dyret.

Guiden i bilen vår var ivrig etter å vise oss løver som holdt til på et høydedrag med tett vegetasjon som gav bra skygge om dagen. Vi skimtet fort hannløven mellom buskene. Det var bare å vente på at hele gruppa skulle komme ut i det åpne terrenget for å begynne nattens jakt.Etter hvert kom det ut fire hunnløver og mange unger, nærmere ti. For dem var livet bare en lek. Enten sloss de med hverandre eller så forsøkte de seg på mødrene. Disse var ikke så lekne som geopardene.Her holdt vi på så lenge det var fotolys og kom tilbake til leiren i mørke. Litt av en start på dette oppholdet. Nå var det bare å få seg en rask dusj i form av tilmålte 20 liter vann, middag og så hoppe i seng. Neste dag skulle vi komme oss i posisjon før soloppgang, for ett eller annet motiv.

2 kommentarer:

 1. Beautiful pictures! Kenya in your "eyes" is amazing. I spend nice time on your blogg.
  I will visit you again :)

  Regards from Sweden

  SvarSlett
 2. Du har fått full uttelling i form av bilder. Har lyst til å gi et kraftuttrykk for det geopardbildet. mor og barn. Men det egner seg nok ikke på trykk. Sier bare gratulerer med flotte bilder!!!!
  Gleder meg til neste innlegg.
  Hilsen fra det kalde nord.

  SvarSlett