torsdag 20. oktober 2011

Høsttur på Hjerkin


Tilbake i Norge.  Det har snart blitt tradisjon at Henrik og jeg tar en tur til Dovre og Dørola helga nærmest 15 september for å forevige høsten. Når man har gjort en ting tre ganger er det en tradisjon. Dette året fikk vi ikke med oss Duy, siden vi ikke hadde noen hest å tilby han. Han ble sittenden i sofaen med et handicappet bein. Denne skaden var et resultat av vår tur på Hornøya i mars.

Henrik og jeg hadde ikke tenkt å fotografere moskus, men noen andre dyr i høstfjellet i år. Siden veien inn i skytefeltet var åpen kun i helgen, la vi turen på nordsiden av Kolla på fredagen for å se etter rype, rein og eventuelt fjellrev.

Vi så ikke det vi var på utkikk etter, men bare rypejegere og et par moskusokser på den andre siden av elva.Dette var ikke mye å skryte av etter mer enn 12 timers gange, bare ting å slette på brikka etter den dagens fotografering. Det var i hvertfall godt med en pils når vi kom tilbake på hytta som vi hadde leid.

Lørdag morgen dro vi avgårde tidlig, over en time før soloppgang, for å komme inn i Døroldalen i tide for det magiske lyset. Ikke uventet var det mange biler som var parkert langs veien og fotografene var på plass.
Jeg har ikke tidligere sett slike klare speilinger. Det har alltid vært en liten trekk som har gitt litt slør, men ikke denne morgenen.

Etter morgenøkta var det bare å komme seg tilbake til Hjerkin og se om vi kunne få noen bilder av det vi forsøkte oss på tidligere. Denne dagen gikk vi på sørsiden av Kolla. Ikke mye bedre resultat denne dagen heller. Kun en liten flokk med moskus var alt vi kom over. For å få litt variasjon i bildene forsøkte vi oss på motlys.


Dette ble ikke de gyldene fargene jeg hadde håpet på. Henrik stod igjen ti min og resultatet hans ble mye bedre enn hva jeg fikk. Se på lenken under så kan dere se  hvor stor forskjell det blir. Det er straffen for å være utålmodig.

http://fetnaturfoto.blogspot.com/2011/09/motlys.html

Søndag ble det nok en fin dag, men heller ikke den dagen ble det blinkskudd. Sånn er det når en legger lista litt for høyt. Uansett var det en fin tur uten løv på trærne.


Denne elgkua så vi på samme sted også i 2010. Får se om hun er med ny kalv neste år?


6 kommentarer:

 1. Hei Kåre

  Takk for en flott tur. Om motivene til tider uteble fikk vi mye trim på den turen. Ser forresten litt sliten ut han fotografen på første bilde:-)Enig i at speilingene i Døråldalen var flotte og det er veldig uvanlig med så stille vær til langt utpå dagen. Når det gjelder motlysbildene er jeg enig i at du ble straffet hardt for å forlate motlysposisjonen 10 minutter for tidlig.

  Henrik

  SvarSlett
 2. otroligt vackra bilder Kåre ! Landskapsbilderna är enastående, men även motljusbilden är bra!

  SvarSlett
 3. Nydelige landskapsbilder. Moskus bildet var kjempeflott!

  SvarSlett
 4. Jeg bruker også å ta en tur i året opp til Hjerkin og inn til Dørålseter. i År har sommeren og høsten passert, uten at jeg har besøkt områdene.Kjempemorro å se dine bilder.Knallbra bilde av Moskusene.

  SvarSlett
 5. Fin bildeserie. Liker spesiellt landskapsbildene. Har også sansen for moskusen i motlys.

  SvarSlett
 6. Takk for tilbakemeldinger.
  Jeg har aldig sett så blankt vann før. Skulle gjerne hatt mer høstfarget løv i landskapet. Skjønner godt at dette er en av de stedene som det blir tatt mest landskapsbilder i Norge.

  Kåre

  SvarSlett