tirsdag 27. mars 2012

Kjempehavørn og havørn ved Rausu, Hokkaido, Japan

Det ble en lang tur fra Rolvsøy via Tromsø til Asker for så å reise rett til Tokyo og til Hokkaido for å fotografere ei helg. Mange lurer på om det har vært verdt turen å reise så langt for å ta noen bilder av Japanske traner, kjempehavørn og havørn.

Duy Phan kom ut og møtte meg på hotellet i Kushiro og så tok vi lokalbus til Rausu hvor vi hadde booket oss rom på et Japansk tradisjonelt "hotell".  Det vil si at vi måtte ta av oss skoene ved inngangsdøra, ligge på gulvet med noen futonger på tatamimatter og bade i offura. (Japansk hot spring.) Etter dette kan man iført yukata gå ned i spisesalen får å innta kveldens måltid. Det var nok litt av en start på fototuren for Duy. Han måtte til og med spise et helt måltid med rå fisk! Må si at han var tapper og aksepterte det meste.
Neste morgen ble vi hentet kl 04.30 lokal tid og kjørt bort til båten vi skulle ut på fjorden med. Det var foruten oss en god del japanske fotografer som kom i mørket. Vi var klare til å kaste loss på slaget 05.00 som var planen, typisk japansk. Problemet var at vi nesten ikke klarte å komme fra kai på grunn av tett drivis selv inne i havnebassenget. Etter mye frem og tilbake nesten en times tid kom vi noen hundre meter ut fra moloen. Drivisen lå så langt vi kunne se og så snart man begynte å kaste ut fisk kom ørn og ravn mot båten. Da var det bare å fotografere. Nok motiver, problemet var heller vår evne til å jobbe systematisk. Jeg legger ved et knippe av litt forskjellige motiver.Vi hadde bestilt to turer på fjorden, men den andre ble kansellert da Duy og jeg var de eneste kundene. Det hadde vært fint, så vi fikk en dag som måtte improviseres før vi reiste tilbake til tranene. Det ble japansk fiskeugle.

7 kommentarer:

 1. Ser ut som turen har vært vellykket. Prektige fugler de kjempehavørnene. Forøvrig fine bilder fra turen. Tviler ikke et sekund på at Duy tok måltidet som en mann:)

  Ketil

  SvarSlett
 2. Hehe..Duy er en tøffing og tok det nok matinntaket som en mann ja ;)

  Knall tur dere hadde her, snakket med Duy i helgen som var ved Østensjøvannet og han fortelte litt om denne flotte turen..
  Drivisen er nok ett problem på denne tiden der nede, men spiller vel nesten ingen rolle så lenge ørnene kommer nær alikevel etter utkast av fisk..

  Flott beskrivelse og flotte bilder Kaare....
  Liker hele serien godt..

  Ole Arne

  SvarSlett
 3. Fantastiska bilder Kaare! Lyfter på hatten.

  SvarSlett
 4. hehe tror jeg hadde tatt av noen kilo på den turen. Menyen hørtes ikke helt enkel ut. Bildeutbyttet fra møtet med de to ørneartene var virkelig knallbra!! Her er det høy kvalitet fra start til slutt. Ser frem til bilder av traner og fiskeugle!

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Høres ut som en flott tur. Sprekt å reise til Japan for å ta noen bilder ei helg!

  Flott serie synes jeg.

  SvarSlett
 6. Det var litt av en helga tur. Men du fikk mange knall bilder av ørn der! Så fine de var med de hvite vingefjærene. Lyset måtte være helt spesielt der.. bilde nr. 3 og 6 ble mine favoritter.
  Gleder meg til tranene.

  SvarSlett
 7. Takk for tilbakemeldingene.
  Sliter med å komme ajour igjen med behandlingen av bilder.
  Tranene kommer nok ikke før etter Påske.

  SvarSlett