torsdag 22. mars 2012

Kvaløya, nordlys og storskarv

På veien hjem fra Rolvsøy stoppet vi for helga i Tromsø for å fotografere rype. I følge de lokale skulle de være lett å finne. Det ble imidlertid med rypene som med moskusen tidligere i vinter, masse spor, men ingen fugl. Det hjalp ikke å få masse tips fra  Kjetil på telefon, de var og ble som sunket i jorden.
Da var det bare å se etter alternativer, vi visste at Thorbjørn Riise Haagensen var en habil nordlys-fotograf. Han gav oss tips om hvor vi burde stå for å få brukbar forgrunn for bildene. Vi kjørte ut på Kvaløya ved titiden på kvelden. Da vi kom frem til et brukbart sted å stå og fotografere, oppdaget vi at det var det flere minibusser med tyske og sveitsiske fotografer som sto oppstilt på rekke og rad. Dette var blitt en turistattraksjon!


Nordlysaktiviteten var ikke den største den kvelden, men jeg fikk i hvertfall noen bilder av fenomenet oppe på fjellet og nede ved fjorden, i Ersfjordbotn.Vi kjørte også rundt Kvaløya på riksvei 862. Der var det ikke så mye annet å fotografere enn  noen storskarv. Det var  ikke det mest spennende motivet, skarv på en tømmerstokk, men det var en ny art for meg.Da søndagskvelden kom, var det bare å sette seg på flyet for å reise hjem, pakke kofferten på nytt. Mandag var det en ny flytur, litt lenger til Japan enn til Tromsø. Rypene må jeg komme tilbake til neste vinter og da forhåpentligvis med lokal guide.

7 kommentarer:

 1. Hei Kåre

  Ja må si du er aktiv om dagen:-) Selv om det ikke ble rype så ble det da brukbare nordlysbilder og bildet av storskarven som driter var absolutt severdig!

  Henrik

  SvarSlett
 2. Sier meg helt enig med Henrik her. Absolutt severdige nordlysbilder, og bildet av den skitende storskarven var bra.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Glimrende bilder av Nordlyset!

  SvarSlett
 4. Bedre lykke neste gang med rypene. Du har uansett fått fine bilder av både nordlys og skarv.
  Skiitskarven var et blinkskudd!!

  Tommy S

  SvarSlett
 5. Hei Kåre
  Gode nordlysbilder er krevende og preget av en del flaks med den aktuelle kvelden. Må være mye ute for å treffe riktig. Moro er det i alle fall å prøve. Det siste skitbildet var alt annet enn skit :-) Kult
  Mvh
  Kim Abel

  SvarSlett
 6. Takk for tilbakemeldinger.

  SvarSlett