søndag 16. mars 2014

Båtsfjord, en dag i skjulet til Artic Tourist.

Har hatt lyst til å ta en tur vinterstid til Ørjan i Båtsfjord for å få noen bilder av alle endene som holder til i havna vinterstid. Skulle gjerne hatt det så kaldt at frostrøyken sto, men i år har det ikke vært  lange kuldeperioder.  Denne gang fikk jeg nøye meg med noen artsbilder. 

Rutinen til Ørjen er å komme seg ut til skjulet før det blir lyst og så bruke tiden litt etter lunch, for deretter å ta en tur på fjorden for å få noen fluktbilder.

De første bildene ble tatt tidlig i blåtimen med lang lukketid. Bildet under er tatt på 1/13 sek f4,0 600 mm på 3200 ISO.


På  tross av at skjulet ligger tett til kaianlegget får man duset vekk bakgrunnen med stor telelinse.  Refleksen fra veggen, og lysene på kaia gir uvanlige reflekser i vannet. 
Gluggene som vender ut mot havna skulle gitt motlys, men med dette skydekket var ikke det rare effekten. Grått er vel karakteristikken som er riktig. 
Den dagen var det utrolig nok, nesten ikke vind så det var ikke gitt i hvilken retning fuglene lettet.  Jeg klarte ikke helt å bestemme meg om jeg skulle bruke 600 mm eller 300 mm.  Både avstand og retning ble ofte feil. Ingen vits i å ta bilder bakfra. :-) 

Må nok ta en tur til når været er annerledes,  ønsker meg kaldt og klart vær. 

1 kommentar: