søndag 26. januar 2014

Moskus i vinterfjellet.

Ett år siden siste tur til  Hjerkinn med moskus som fotomål for helgen. Yr hadde meldt -22 grader, lett bris og delvis skyet på fredag.  Denne gangen holdt de hva som var lovet, så det var bare å kle seg godt.

Jeg fant relativt fort fire okser på et høydedrag etter tips fra en kjentmann, Roger S. Brendhagen. Bra var det, for på den måten ble ikke mye tid kastet bort i leting etter dem.

Da jeg kom opp bakken og tittet over kanten, møtte jeg det første dyret på passende fotoavstand.  Antar at det ikke er nødvendig å kommentere bildene. De  taler for seg, men kan vel nevne at på slutten av dagen var føttene ganske kalde, så det var godt med en varm dusj da jeg kom tilbake til Furuhaugli.Det er ikke alltid det er fred og fordragelighet blant gutta selv på vinteren, men det varer ikke så lenge. De må måle litt krefter tross mager kost på denne årstiden.Siesta måtte man ha. De roet seg ned ved totiden og ble liggende til lyset forsvant. Bare å returnere neste dag, lørdag. Værmelinga hadde endret seg. Nå var det 22 m/sek vind og bare -12 grader. Dyrene hadde ikke flyttet seg mye fra fredag så jeg kunne utnytte fotolyset fra tidlig om morgenen til det igjen var tid for siesta.

Nok en dag blandt moskusen var over, tid for å hvile igjen. På veien tilbake fikk jeg øye på en liten kar som gikk alene. Han så ut til å klare seg brukbart, godt at det var lett å finne mat siden det ikke er mye snø på Hjerkinn i år.6 kommentarer:

 1. Ser dere hadde litt varerende lys. Noen av bildene synes jeg er mgete bra både komp og lys.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder Kåre!
  Jeg trodde du var en sånn tøffing at du vasket føttene i kaldt vann før du krøp inn i teltet for kvelden i minus 22. :-) Jeg hadde nok også foretrukket Furuhaugli.

  SvarSlett
 3. Geir, ja lyset varierte mye og jeg ble overrasket hvor hardt det var midt på dagen selv med sola så lavt.
  Kjell, det var herlig å komme i hus og få lastet opp bildene på PCén, redigert litt og alt det som følger med i stedet for real turmat og hodelykt i teltet fra kl 1700 til 0800 neste morgen. Lang natt da. :-)

  SvarSlett
 4. It look's like that they have a nice behavior.To be honest i never been seen this kind of animal in personal even though i am living in Finland but then they are really amazing.

  SvarSlett
 5. Dette ble en knall serie av moskusene.
  Gratulerer så mye.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 6. impressive animals , your photos are stunning ! :)

  SvarSlett