mandag 7. juni 2010

Sivhøner i revirkamp

På veien fra hytta tok jeg turen innom Østensjøvannet for å se om det var noen bilder i kveldsol å ta med seg hjem. Mellom noen av øyene bruker jeg å sette meg ned og vente på at fuglene skal svømme forbi innenfor rekkevidden av min 500 mm. Ikke uventet var det en horndykker som holdt på, ei sivhøne kom også og som vanlig flere grågjess. Ikke så spennende motiver eller noen nye arter, så det så ut til å bli en avsluttning av helgen med masse bilder på brikka som det bare var å slette.

Så kom det ei sivhøne svømmende forbi. Spiste av det som lå på overflaten og forsvant ut av synsfeltet på yttersiden av øya. Det hadde ikke blitt det store bildet, men en ny art. Plutselig kom den tilbake, men denne gangen gikk det fort.Dette ble i hvertfall ikke noe vanlig svømmebilde i kveldslys. Jeg hadde stilt kameraet inn med blenderprioritet og f5,6 for å få så dus bakgrunn som mulig. Ikke optimalt for det som nå skjedde. Jeg har aldri visst at sivhøner er så aggresive. Man erfarer nye ting hele tiden. Flere kommentarer er vel ikke nødvendig.Her er slutten på kampen, en med rompa i været og taperen dukket hodet under vann. Bildene ble ikke helt knivskarpe, men med så mye action og nesten full åpning synes jeg det ble bra resultat tross alt.

4 kommentarer:

 1. Synes absolutt du bør være fornøyd med resultatet her!

  Jeg har sett mange heftige kamper mellom sivhøner ved Østensjøvannet. Kamper mellom siv- og sothøner forekommer også relativt hyppig. Det er imidlertid ikke så ofte de velger å slåss på et sted man får gode bilder av kampene.

  Du nevner horndykkeren. De besøker ikke vannet særlig ofte. Det har riktignok vært to av dem der en liten stund nå, men som oftest holder de seg laaangt utenfor skuddhold. Derfor kan det kanskje være av interesse å beholde et bilde av dem likevel.

  Nå seiler det for øvrig flere toppdykkere rundt på vannet med ungene på ryggen. Det kan også være artig å få med seg.

  SvarSlett
 2. God kveld.
  Takk for tipset. Får ta meg en tur for å se om jeg får dem med unger. Får bar håpe at det blir noe bra lys en kveld og ikke bare overskyet med regnbyger. Synes det blir så mye bedre glød i fjærene med det varme kveldslyset.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Hei igjen, Kåre

  Fantastiske sivhønebilder - virkelig action!!!!

  -Terje-

  SvarSlett
 4. Hei Kåre!
  Her er det mye liv og vannlek mellom sivhøner.
  Har selv vært på Østensjøvannet mange ganger og lyktes ikke før 26.juni hvor jeg fikk låne 70-200 av Sigurd Andreassen. Men disse er mye mer actionsfullt og liv enn mine artsbilder.

  mvh duy

  SvarSlett