torsdag 17. mai 2012

Snartur til Hitra

For et par år siden forsøkte jeg meg på å fotografere hjort i brunst på Aukra, men uten hell den gang. Et annet sted jeg vet at det er masse hjort er på Hitra. Den er noe mindre der, men det betyr vel ikke så mye for bildene? Jeg tok kjøreturen, 600 km hver vei og yr hadde lovet sol på lørdag, både morgen og kveld!

Jeg kom opp ved nitiden på kvelden og traff Arvid Bredesen, en lokal foto- og fugleinteressert kar, som viste meg hvor det var best å se etter hjort på denne tiden av året. Dyrene er ikke så fine å se på nå, midt i skifte av pels og før hornene har vokst ut. Uansett synes det var greit å bli litt kjent i området og få noen nye bekjentskaper. Dyrene var ikke vanskelig å se på de åpne jordene hvor gresset allerede var grønt, men det blir det ikke mye til bilder av. Jeg ville ha dem ute i terrenget, og det reduserte mulighetene for bilder betraktelig.
Etter morgenøkta på lørdag møtte jeg Arvid igjen, og vi ble enige om å dra over i Snillfjorden for å se etter spetter. Yr holdt ikke det de hadde lovet, det regnet jevnt og trutt hele dagen. Fugl så vi ikke mye av heller i det været. Det eneste vi fikk tatt bilder av var en gransanger.
Jeg la merke til at hjorten ikke brydde seg mye om biler som kjørte, men  med en gang jeg stoppet forsvant de inn i skogen. Litt i skjul stoppet de ofte for å observere hva jeg gjorde. Av og til ble de stående, mens andre ganger bare forsvant de ut av syne og inn i terrenget. Det skjedde ikke ofte at en staselig kar ble stående og vente på at fotografen var klar.
Heller ikke denne turen ble som jeg hadde forventet, men hvor ofte skjer det? Det var ei trivelig helg på et nytt sted og med nye bekjentskaper. Absolutt verdt å komme tilbake.

6 kommentarer:

 1. Hjorten er ikke kjent for å være spesielt samarbeidsvillig, så dette er jo bra. Jeg er virkelig imponert over din innsats for å få de beste blinkskuddene. Lykke til videre, håper du streffer "drømmehjorten" i drømmelys på din neste hjortetur! Ønsker deg en riktig god 17. mai!

  SvarSlett
 2. Synes du fikk en god del ut av fototuren likevel, Kåre! Det første bildet ble en klar favoritt. Likte også miljøbildet med enkeltbekkasinen. Typisk nok var været og lysforholdene helt utmerket igjen dagen etter at du dro... Håper du får muligheten til å komme tilbake, gjerne under brunsten i oktober. Vi får holde kontakten. Lykke til i Pasvik - gleder meg til å se bildene derfra!

  SvarSlett
 3. Det ble da hjortebilder..
  Vi har da alle drømmer om å få dem og dem bildene, men mye skal klaffe for at det stemmer.
  Ble da ikke ille dette :)
  Monika Vågan

  SvarSlett
 4. Du har da så absolutt fått noen fine bilder fra turen. Nr 1 var et knakende godt bilde! Hitra er en plass jeg gjerne skulle vært selv.

  Tommy S

  SvarSlett
 5. Beautiful photographs, fantastic views. I am greeting

  SvarSlett
 6. Ja, dette er en begynnelse på et nytt sted for meg. Er nok mye ugjort her og så får drømmen om de gode bildene av hjort i brunst leve videre. Får nok forsøke en gang i høst.

  Kåre

  SvarSlett