onsdag 15. august 2012

Fiskeørn i Dalen

Sist helg var jeg i Dalen for å fotografere fiskeørn. Jostein hadde rapportert at det var stor aktivitet på årets unger, så det skulle være store muligheter for gode actionbilder, ikke bare fugl på kvist.

Kjørte fra Asker litt tidlig for å få kveldslyset på fredag og så to fulle dager med fokus på ørn. Jostein har masse annet som også er av interesse for en naturfotograf, men jeg ville bruke all tiden på ørnene.

Første kvelden ble en rask tur til et hvor ørna ofte sitter. Litt bratt opp, men der blir det bilder av fugl på kvist og kanskje innflygningsbilder på det stedet.


Fint bilde av arten i et herlig lys, men det ikke er ikke noe mer. Jeg brukte derfor ikke mye tid her. Siden det var litt sent på ettermiddagen, ble resten av dagen brukt ved en beverdam i nærheten av kongeørnskjulet. (For dem som er kjent).  Dette var en herlig liten plass hvor beveren hadde demmet opp bekken. Kan sikker bruke masse tid her, men for meg ble det med noen timer på fredagskvelden til fotolyset forsvant.


Kvelden ble relativt kort, med et godt måltid, før jeg dro ut og la meg til for natta i kamuflasjeteltet siden man måtte være inne før det ble fotolys.

På morgenen våknet jeg til vindstille og frostrøyk som drev over vannet. Synd at det ikke var noen fugl der før disen ble tatt av sola. Uansett en meget fin morgenstemning.

Dette var jo ikke det jeg hadde håpet på fotomessig, men slik er det. Foruten fiskeørn er det også bever i vannet og det kan hende at traner også kommer på besøk. For meg ble "pausefisken" noen ender som svømte forbi kamuflasjen hvor jeg satt.

Etter hvert som dagen gikk mistet jeg mer og mer troen på at jeg skulle få se fiskeørnen stupe i vannet innenfor skuddhold. Jeg satt og fulgte med time etter time uten at noe spektakulært skjedde, men så plutselig stupte en rett ned i vannet og kom direkte opp mot meg.

Det var så synd at det ble med dette ene stupet. Søndag gikk på samme måte som lørdag, men dene dagen ble det ikke en gang ett stup på meg. Må nok vente til neste år før jeg har sjansen til å forsøke en gang til og da må jeg nok være forberedt på å sitte mange flere dager for å få de bildene jeg er på jakt etter. Uansett fin opplevelse.


3 kommentarer:

 1. Mange fine bilder, men fiskeørna var flott og gøy å se. Likte alle.

  Ottar

  SvarSlett
 2. Hei Kåre! Dette var flotte bilder av en vakker fugl. Synes du har fått mange blinkskudd på de timene du satt i skjulet. Jeg synes det siste bildet er helt rått - den situasjonen må vel ha gitt også en dreven kar som deg en forbigående høyere puls.... Dessuten har du noen vakre landskapsbilder i morgendisen og beveren må jo også ha vært skikkelig samarbeidsvillig denne kvelden. Flott beverbilde!

  SvarSlett
 3. Flott bilde av fiskeørna !! ...og av beveren også, selv om jeg vet at du har ennå bedre matr på gang fra Øyern !!!

  SvarSlett