søndag 25. september 2011

Lake Naiwasha, Kenya

Seks timer tok det å kjøre fra Amboseli National Park på veier av varierende standard og med trafikk som ikke alltid følger vestlig kjøremønster for å komme til neste stopp, Lake Naiwasha. Det er en liten park hvor man kan leie båt og komme seg ut på vannet. Jeg fikk tre timer før solnedgang.Kjempeisfugl

Denne  kjempeisfuglen hadde nok sin faste plass som båtføreren visste om. Det virket nesten som om han bare satt med fisken i nebbet og ventet på oss for å vise frem fangsten. Synd at den ikke hadde en kvist å sitte på som det var mer luft rundt og at lyset kom inn fra feil vinkel.

Etter dette bekjentskapet bar det bort til en koloni med storskarv. De skal holde til i store kolonier på sjøene i Riftdalen. Dette var intet unntak

Storskarv
 I sjøen var det ei lita øy som noen pelikaner satt og slappet av på. Måtte til med lav åling for å komme på skuddhold uten å skremme dem. Ikke helt enkelt da det ikke var helt lite fuglemøkk på bakken. På tross av det synes jeg det var vært strevet, endelig noen bilder med lav vinkel av fugl igjen. Artene var dessuten nye, så det var heller ikke å forakte av den grunn.Hvitpelikan


Rosenpelikan

Helligibis


GulnebbstorkSporevipe

Smedvipe


Etter at jeg hadde krabbet rundt på øya en times tid eller så, bar det bort til noen flodørn (African fish eagle). Båtføreren kastet ut småfisk og den kom villig vekk ned og plukket opp åtet. Samme problemet som i Lofoten, feil vinkel og de plukket opp fisken for nært båten når jeg brukte på 300 mm. Uansett, det var en artig opplevelse og jeg kommer gjerne tilbake hit for å få bedre stupbilder.

Flodørn

Siste fugl på denne båtturen var en terneisfugl som også hadde fiskelykke. Den lot seg villig fotografere før han flyttet seg til en annen busk. Også denne gang for mye kvist på bildet.

Terneisfugl

Siste stopp før jeg ble satt i land var flodhestene. Jeg ønsket meg skikkelig gjesp fra lav vinkel, men dengang ei. Båtføreren var dessuten redd for å komme nær dyrene. De er ganske agressive og man vet ikke helt hvor de er under vann.


Dette var ei fin ettermiddagsøkt før vi kjørte bort til lodgen i mørket for dagens middag. Nok en dag var over og neste park blir Lake Nakuru. Den er kjent for alle sine flamingoer.

5 kommentarer:

 1. Oi. her har du fått mange flotte bilder. De pelikanene var flotte. Det var mange fugler som jeg bare har sett i bøkene. Ha en riktig god tur videre.

  SvarSlett
 2. Hei Kåre

  Litt av en tur du har vært på og fotomessig må det jo være en suksess for du har jo fått så mye flott!
  Ålingen gjorde susen og litt fugle møkk fra eller til er det verd for resultatet ble jo knallbra:)

  Kjekk lesning og det stopper sikkert ikke her...

  Ha en fin kveld

  Mvh Rune

  SvarSlett
 3. Hei Kåre

  Ja ser ut til at du har fått med deg mye og variert på minnebrikka. Var på tide at du kom med noen nye fuglebilder med lav vinkel igjen:-) Likte spesielt gulnebbstorken, men bildet av Terneisfugl falt også i smak. Venter spent på fortsettelsen!!

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer. Ja, det var en tur jeg kommer til å huske lenge.
  For ikke å røpe for mye må jeg nok si at Masa Mara var prikken over i'en. Kommer snart bare jeg får ryddet mer i bildene,

  Kåre

  SvarSlett
 5. Forventningen på eksperten var vel oppfullt siden uttelling som du deler med oss her. Mange eksotiske arter. Jeg sier som Henrik hvor er lavvinkel motivene :) Neida hold deg trygg i bilen du.

  duy

  SvarSlett